Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten
Beleef dit product
Bekijk video’s

Rippen Opera WH messing piano (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Rippen Opera WH messing piano (tweedehands)

De Rippen Opera WH messing piano (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Rippen Opera WH messing piano

Andere producten van Rippen

Lees meer over de Rippen Opera WH messing piano (tweedehands)

Piano van Nederlandse bodem

Deze Rippen Opera piano is nog gebouwd in de periode dat het bedrijf nog in Nederland gevestigd was. De pianofabriek zette alles op alles om de verkoop weer de lucht in te krijgen en dat is te zien, te horen en te voelen aan dit instrument. De piano is in verhouding laag, maar heeft toch een volle klank. Daarnaast is de Prelude voorzien van een Engels “Langer 80” mechaniek, dat de piano een aangenaam lichte speelaard geeft. Ook is de piano uitgevoerd met een lessenaar, zo breed als de piano zelf, en een moderator.

Onze pianotechnici hebben deze Rippen piano van binnen flink opgefrist. Het mechaniek is opnieuw afgeregeld en de hamerkoppen zijn geschuurd en opnieuw geïntoneerd. Daarnaast is het meubel en het klavier gereinigd en staat deze mooie piano klaar om de komende 20 jaar weer bespeeld te worden.

Het merk Rippen in vogelvlucht

Het bedrijf werd in 1937 opgericht door de Hagenaar Johan Jacob Rippen en ontwikkelde naast traditionele piano’s ook afwijkende, eigenzinnige modellen. Rippen boekte hiermee succes en om aan de groeiende vraag naar piano’s te kunnen voldoen, werd er een nieuwe fabriek in Ede gebouwd. Het bedrijf werd met name in het buitenland bekend, vooral in Duitsland, Frankrijk en Zweden.

In 1950 presenteerde Rippen zijn eerste vleugel, die een aantal bijzondere eigenschappen had. Het instrument was rechtsnarig en het gietijzeren frame en de houten kast waren vervangen door een lichtgewicht constructie van een aluminiumlegering.

 

4.7/51918
2495.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek