Yamaha U1TA PE messing TransAcoustic piano

De Yamaha U1TA is een prachtige fusie van akoestische en digitaal. Een superieure akoestische piano met een hoogwaardig silent systeem en gespecialiseerde speakers. De bijzondere optie om digitaal en akoestisch tegelijk te spelen opent een wereld aan mogelijkheden. 

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 11.995,00
Afspraak Maken
beleef
Yamaha U1TA PE messing TransAcoustic piano
Bekijk de video

Meer Informatie

De Yamaha U1TA is een prachtige fusie van akoestische en digitaal. Een superieure akoestische piano met een hoogwaardig silent systeem en gespecialiseerde speakers. De bijzondere optie om digitaal en akoestisch tegelijk te spelen opent een wereld aan mogelijkheden. Daarnaast kunt u ook spelen met een hoofdtelefoon spelen of het volume van de piano regelen. Zo kunt u op ieder moment van de dag spelen; met een hoofdtelefoon wanneer u zich even wil afzonderen met uw muziek of met geregeld volume wanneer anderen ook nog mee willen genieten maar de kinderen of buren bijvoorbeeld al slapen.

Hoe werkt een TransAcoustic?

De Yamaha U1 TransAcoustic is in de eerste plaats een volwaardige Yamaha U1 piano. De U1 is een van Yamaha's bekendste pianomodellen, deze prachtige piano wordt overal ter wereld bespeeld in huiskamers en muziekscholen. Wat de U1TA zo onderscheidend maakt, is de unieke TransAcoustic techniek. Wanneer u het TransAcoustic systeem inschakelt worden de bewegingen van de toetsen geregistreerd door optische sensoren. Het signaal dat deze sensoren produceren wordt met behulp van samples omgezet in een geluid naar uw keuze. Het bijzondere is dat het systeem zijn geluid niet produceert via externe speakers, maar via de natuurlijke luidspreker van de piano: de zangbodem. De audio-elementen van de U1TA zijn bevestigd op de zangbodem brengen, waardoor de digitale klanken een extra dimensie en meer natuurlijke klank krijgen.

De muzikale voordelen van een TransAcoustic piano

De combinatie van akoestisch en digitaal geeft u veel extra mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld de akoestische pianoklank combineren met een groot (digitaal) strijkersorkest, orgel of synth pad. Welke combinatie u ook maakt; de Yamaha U1 TransAcoustic maakt het tot een geheel, waardoor er bijna geen onderscheid meer hoorbaar is tussen digitaal en akoestisch. De Yamaha TransAcoustic bevat een complete uitrusting aan klanken, er is een verscheidenheid aan EP's, strings, pads, orgels en meer te vinden op de U1TA. De klankmodule bevat 19 gloednieuwe presets, met daarnaast een complete MIDI klankbron met 480 XG voices en 12 drumkits. Met deze klanken kunt u ook opnemen in zowel MIDI als audioformaat.

Akoestische kwaliteit

De digitale toevoegingen nemen niet weg dat deze piano nog steeds hoofdzakelijk een akoestische piano van hoge kwaliteit is. De materialen die gebruikt zijn voor de piano zijn van grote klasse. De zangbodem is gemaakt van massief Canadees vuren en het mechaniek is gemaakt in eigen beheer, met de jarenlange ervaring van de specialisten van Yamaha.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Artikelcode P042357-6425154
Bouwjaar € 2.017,00
Diepte 61,0 cm
Breedte 153,0 cm
Hoogte 121,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 63,0 cm
Beslag messing
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha