Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Yamaha YUS1 SG PE messing silent piano

Deze YUS1 SG is een prachtige tweedehands Yamaha piano met silent systeem en heeft een rijke klank. De snaren en hamers van de Yamaha YUS1 zijn van hetzelfde kaliber als die van Yamaha’s top-of-the-bill SU7. In vergelijking met de Yamaha U1 zijn de tonen warmer en helderder.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 10.995,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Ja, opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

> Meer informatie

Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

Wat is een silent piano?

Deze tweedehands Yamaha YUS1 SG is een silent piano. Wat houdt een silent piano in? U heeft met deze Yamaha een akoestische piano die u met een simpele ‘druk op de knop’, want je drukt het pedaal in, omschakelt naar de digitale modus. Dit betekent dat de hamers de snaren niet meer raken en er geen akoestisch geluid wordt opgewekt. De tonen die u speelt en vervolgens hoort via uw hoofdtelefoon zijn afkomstig van geluidsopnames, ook wel samples genoemd. Yamaha staat ook hier voor kwaliteit. Bent u benieuwd hoe het silent systeem werkt en vooral hoe het klinkt? U bent van harte welkom in onze showroom om deze tweedehands Yamaha YUS1 SH zelf te komen bespelen! 

Voordelen van silent piano

Wat zijn voordelen van een silent piano? Veel mensen vinden de digitale modus een uitkomst. Omdat u een hoofdtelefoon kunt inschakelen, kunt u spelen zonder dat anderen de muziek horen. Speelt u met slapende kinderen, buren achter dunne muren of wilt u zich even afzonderen? Dan biedt digitaal een uitkomst!

Omdat een silent piano in tegenstelling tot een digitale piano een akoestisch instrument is, behoudt u de look & feel van een akoestische piano. En u kunt er natuurlijk akoestisch op spelen, wat uiteraard beter klinkt dan puur digitaal. De keuze is aan u.

Onderhoud dat is gedaan aan deze Yamaha YUS1

De werkzaamheden die de pianotechnici verrichten bevorderen de duurzaamheid, klank en speelbaarheid van de piano met als doel het speelplezier voor de pianist te optimaliseren. Elke tweedehands piano die bij ons binnenkomt gaat eerst naar de werkplaats. Welk onderhoud heeft deze Yamaha piano gehad?

  • Het meubel is natuurlijk tweedehands, maar we begrijpen heel goed dat zo’n meubelstuk uw kamer moet aanvullen en er zo mooi mogelijk uit moet zien. Onze afdeling meubelherstel besteedt aan elke piano een aantal dagen werk, zodat de lak van het meubel er zo goed mogelijk uitziet. Daarnaast zijn de messingkleurige onderdelen weer als nieuw gepolijst, zoals de scharnieren, wielen en pedalen.
  • Het klavier en mechaniek zijn afgeregeld, wat inhoudt dat alle duizenden onderdelen en stelschroeven op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor speelt elke toets weer zo gelijkmatig mogelijk, wat uw speelplezier positief beïnvloedt.
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst, waarmee de toetsen van aanslag worden ontdaan. Zo zijn ze weer als niet, en het is ook ter bevordering van hygiëne en het speelgevoel. 
  • De speeltafel is gereinigd. De stiften geleiden de toetsen en zijn in de werkplaats voorzien van een gladde filmlaag. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Deze tweedehands piano is gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon zuiver klinkt (door het stemmen) en hetzelfde klankvolume heeft.

Ervaar de Yamaha YUS1 SG zelf

De tweedehands Yamaha YUS1 SG staat speelklaar opgesteld in onze showroom. U heeft hier de rust om het model uitgebreid te spelen en te vergelijken met de vele andere modellen die wij hebben staan. Ook zijn onze specialisten aanwezig voor eventuele vragen en meer informatie. U bent van harte welkom!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Bouwjaar 2011
Gewicht 255,5 kg
Diepte 61,0 cm
Breedte 150,0 cm
Hoogte 116,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in Wezep ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 63,0 cm
Artikelcode P043758-6319275