U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Yamaha YU3SXGZ PE messing piano

Deze relatief jonge tweedehands Yamaha YU3SXGZ uit 2000. De YU serie werd gebaseerd op de reeds bestaande en succesvolle U serie. Deze modellen wijken af in het gebruik van nog betere materialen en het toepassen van onderdelen, die normaal gesproken alleen bij vleugels zichtbaar zijn. De YUS3SXGZ is een silent piano én is uitgerust met een disklavier, wat deze Yamaha ook wel een ‘zelfspelende piano’ maakt!

 

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 9.450,00
€ 8.995,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 170,00 per maand
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

beleef
Yamaha YU3SXGZ PE messing piano
Bekijk de video

Meer Informatie

Spelen en zien spelen

Deze variant van de YU3 heeft een mooie en indrukwekkende klank, mede dankzij de concert-hoogte van 131 cm van de piano. De tonen van deze YU3SXGZ zijn rijk aan details en geven u de ruimte om uw eigen klank te ontwikkelen. De diepe bas en heldere discant geven uw spel kracht en nuance mee. Yamaha is geschikt voor zeer uiteenlopende muziekstijlen dankzij de ruimte die de klank en speelnuance van het mechaniek u geeft, vandaar ook de voorliefde voor Yamaha van conservatoria en een groot aantal muzikanten.

Daarnaast heeft de YU3SXGZ een disklavier, waarmee de piano zelf uw favorieten stukken kan spelen (zelfs de padalen werken meer). Dit systeem biedt meer mogelijkheden zoals dat u ook uw eigen muziek op kunt nemen en af kunt spelen. Bovendien is deze piano voorzien van een silent systeem, waarmee u met hoofdtelefoon op kunt pianospelen en u zich niet bezwaard voelt richting uw omgeving. U kunt dus op elk moment wanneer het u uitkomt pianospelen! 

U bent van harte welkom in onze showroom om de piano zelf te spelen en te zien spelen. Onze pianospecialist geeft u graag meer uitleg.

Yamaha YU3SXGZ bij u thuis

De Yamaha YU3SXGZ kan met al zijn mooie klanken behalve in het conservatorium ook in uw woonkamer staan. Om erachter te komen of dit wellicht de piano voor u is, raden we u aan om kennis te komen maken met de piano in de showroom. Wilt u graag iets meer tijd, dan kunt u ook overwegen om de piano eerste te huren. Na de eerste huurtermijn van zes maanden kunt u beslissen of u de piano wilt kopen, de huur wilt verlengen of de piano wilt omruilen. Wanneer u de piano koopt wordt het volledige huurbedrag van de koopprijs afgetrokken. Lees hier alles over huren bij Oostendorp Muziek.

Onderhoud

Zowel in technisch opzicht als wat uiterlijk betreft is dit exemplaar in zeer goede conditie. De komende decennia zult u met veel plezier op dit instrument kunnen spelen zonder dat groot onderhoud noodzakelijk zal zijn. De piano is uitgebreid nagelopen in onze eigen werkplaats voor pianotechniek en u krijgt daarom 10 jaar garantie.

Dit onderhoud heeft deze tweedehands Yamaha gehad:

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn geolied. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Het meubel, het mechaniek en de bodem van de speeltafel zijn gereinigd.
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst. De toetsen van het klavier zijn van aanslag ontdaan en op sommige plekken is nieuw toetsbeleg geplaatst, tot bevordering van hygiëne en het speelgevoel.
  • Het klavier en mechaniek zijn afgeregeld, wat inhoudt dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd voor. Dit optimaliseert het pianospel en maakt de toetsen weer gelijkmatig, wat prettig speelt voor u als pianist.
  • Wij hebben de hamerkoppen geïntoneerd. Dit is een proces waar veel ervaring voor nodig is en tijd kost. Het intoneren houdt in dat wij ervoor zorgen dat elke toon even hard klinkt bij dezelfde aanslagkracht. Zo krijgt u een gelijkmatige klank wat natuurlijk noodzakelijk is om uw gevoel optimaal te vertalen naar muziek.
  • Tot slot is deze tweedehands piano gestemd, zodat elke toon zuiver klinkt.

 

U bent van harte welkom in onze showroom om de Yamaha YU3SXGZ zelf te bespelen en zichzelf te zien spelen!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 2000
Diepte 64,5 cm
Breedte 153,0 cm
Hoogte 131,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 63,5 cm
Beslag messing
Artikelcode P039766-5868694