Vacatures

Leerling pianotechniek (40 uur)

Muziekwereld - 2 rechter handen - vakmanschap

Hoe mooi is dat; een echt ambacht aangeleerd krijgen, terwijl je er gewoon voor wordt betaald? Het enige wat jij nodig hebt is affiniteit met muziek en twee rechterhanden. Ben je ook nog eens op zoek naar een baan bij een ambitieus bedrijf met een heerlijk humoristische sfeer? Lees dan snel verder.

Bij Oostendorp Muziek wordt elke akoestische piano technisch en optisch helemaal onder handen genomen. Daar kunnen wij jouw handigheid en zorgvuldige manier van werken goed bij gebruiken. Dagelijks worden er nieuwe en tweedehands akoestische piano’s klaargemaakt. Wat is er mooier dan mee te werken aan een ambachtelijk product waar je ook nog eens klanten heel blij mee maakt?

Om dit vak te leren word je 5 jaar lang begeleid door 3 collega-pianotechnici. Zij leren jou de fijne kneepjes van het vakmanschap. We hebben een speciaal leerprogramma gemaakt, welke bestaat uit een aantal fases. Als jij wordt geselecteerd voor een gesprek, wordt daarna eerst een meeloop dag ingepland, zodat we allebei kunnen aftasten of de samenwerking een match is.

Je werkt in principe 5 dagen per week, maar stel dat je bijvoorbeeld door een opleiding tijdelijk maximaal 4 dagen kunt, dan is dat bespreekbaar. Het is handig als je pianospeelt of als je dat wil leren, maar belangrijker is een goed technisch inzicht.

Wat verwachten we van je?

 • 2 Rechterhanden en technisch inzicht.
 • Een goede dosis enthousiasme en zin om er de schouders onder te zetten.
 • Een zorgvuldige werkhouding.
 • Zelfstandigheid.
 • 40 uur beschikbaarheid per week.

Wat bieden wij jou?

 • Onderdeel worden van het team van Oostendorp Muziek en helpen meebouwen om als dé toetsenspeciaalzaak van Nederland nog bekender te worden!
 • Een platte organisatie met korte lijnen, gericht op vakmanschap, met volop mogelijkheden voor zelfstandigheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een leerprogramma voor jou, waarbij persoonlijke tijd en aandacht ervoor zorgen dat jij je in jouw tempo ontwikkelt tot een top pianotechnicus.
 • Naast opleiding en ontwikkeling, ontvang je ook gewoon salaris.
 • Een werkplek waar je je dagelijks tussen prachtige muziekinstrumenten begeeft.
 • Goede arbeidsvoorwaarden, welke vastgelegd zijn in de cao voor personeel werkzaam in de detailhandel in muziekinstrumenten en bladmuziek, pianostemmers en pianotechnici, waaronder een uitstekende pensioenregeling.
 • Met het hele team op vrijdagmiddag al borrelend het weekend inluiden.

Kom jij ons team ondersteunen met jouw handigheid? Solliciteer dan snel door je cv en motivatie te sturen naar [email protected].

 Werken bij Oostendorp Muziek

Oostendorp Muziek is in 1977 als familiebedrijf opgericht door Aalt Oostendorp. De eerste jaren werd het bedrijf in stand gehouden door, naast overdag de winkel te runnen, elke avond orgellessen te geven. Met hard werken, kwaliteit en klant altijd op de eerste plek te zetten, werd het fundament gelegd waarop Henk Oostendorp van 2001 tot heden het bedrijf verder heeft opgebouwd. De afgelopen jaren is de organisatie exponentieel gegroeid door verdere professionalisering van de bedrijfsvoering en het team. De komende jaren wordt dat verder voortgezet en worden nieuwe stappen gezet om de missie en visie te verwezenlijken. Gezonde groei is alleen mogelijk door het toevoegen van nieuwe toppers het ons team. Ben jij de topper die mee wil werken aan dit uitdagende avontuur?

 

Zowel in de winkel als online worden muziekinstrumenten verkocht, waarbij het bedrijf is gespecialiseerd in toetsinstrumenten, waaronder (digitale) piano’s, vleugels, keyboards en orgels. Naast de verkoop bieden zij verschillende diensten aan zoals elektronicareparaties, piano & vleugel revisies, pianostemmen, korte- en lange termijn verhuur en een transport- en verhuisdienst. Uniek is de lijn digitale en akoestische piano’s die onder private label in eigen werkplaats gemaakt worden. Private labels, brede dienstverlening, eigen werkplaatsen, heldere visie en het in dienst nemen van alleen de beste mensen, maakt Oostendorp Muziek onderscheidend in de markt.

 

De organisatie beschikt over een afdeling productie, ontwikkeling, logistiek/magazijn, planning, transport, werkplaats, administratie, verkoop, inkoop, klantenservice en (online) marketing. De laatste 15 jaar heeft het bedrijf een - voor deze branche - onstuimige groei doorgemaakt van 7 naar 40 medewerkers, waardoor ze ondertussen de nummer 2 van Nederland zijn in omvang. De afgelopen 4 jaar is het marktaandeel bijna verdubbeld. De ambitie is om deze groei de komende jaren in passend tempo voort te zetten.

 

De bedrijfscultuur kenmerkt zich door een vertrouwde sfeer waarbij de nadruk op groei, verbetering en teamwerk ligt. Samen aanpakken en zoveel mogelijk werken volgens plan. Het hoofddoel is om de klanten boven verwachting te helpen. Onderling vertrouwen en goede communicatie zijn belangrijke ingrediënten waardoor doelstellingen worden gehaald. Het merk Oostendorp staat voor creativiteit, oplossingsgerichtheid en continu willen verbeteren. De missie is om iedereen het plezier van muziek maken te laten beleven, vandaar het credo ‘Beleef muziek!’. Oostendorp gelooft dat het maken van muziek de wereld verbetert.