Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Vleugel huren

Vleugel huren bij Muziekcentrum Oostendorp

Vleugel huren vanaf € 80,00 per maand

Het spelen op een goede akoestische vleugel is en blijft een unieke ervaring. De klank is rijk, levendig en natuurlijk. Ieder instrument heeft zijn eigen karakter, waardoor de keuze voor de juiste vleugel heel persoonlijk is.

Een vleugel aanschaffen kan daarom een investering voor het leven zijn en dat doet u natuurlijk niet zomaar. Dit is de reden waarom Oostendorp Muziek de mogelijkheid biedt om een vleugel te huren alvorens u tot koop overgaat. En mocht de liefde voor het instrument niet blijvend zijn, dan halen wij de vleugel uiteraard weer op. Op deze manier zit u nergens aan vast.

U huurt al een vleugel vanaf € 80,00 per maand! Verderop op deze pagina kunt u doorklikken naar de verschillende prijscategorieën, waarna u een actueel overzicht krijgt van de te huren vleugels. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom om de instrumenten zelf te bespelen.

Oostendorp Muziek biedt u: 

 • Een flexibel huursysteem met een looptijd van 6 maanden.
 • Scherpe tarieven, bestaande uit huur, borgsom en transportkosten.
 • De mogelijkheid om na de huurperiode de vleugel te kopen, de huur te verlengen, de vleugel te retourneren of toch een ander instrument uit te zoeken.
 • Als u na de huurperiode besluit om de vleugel te kopen, dan worden de betaalde huur, borg en transportkosten van de eerste periode 100% in mindering gebracht op de aanschafprijs.
 • U kunt de huurperiode ongelimiteerd verlengen.
 • Bij de huur aangeschafte accessoires worden, indien gewenst, teruggekocht door Muziekcentrum Oostendorp tegen (maar liefst) 50% van de aankoopprijs.
 • Tijdens de huurperiode geniet u van de Oostendorp garantie op uw vleugel.


Mogelijkheden en tarieven vleugel huren

Bekijk hier de mogelijkheden voor het huren van digitale vleugel van € 80,00 per maand.

TermijnTermijnbedragBorgPrijsrangeTotale aanbod
6 maand€ 120,00 / maand€ 400,00Tussen € 6.995,00 en € 6.995,001 instrument(en)
6 maand€ 170,00 / maand€ 500,00Tussen € 8.495,00 en € 8.495,001 instrument(en)

Transport
< 40 km vanaf ons pand € 150,00
> 40 km vanaf ons pand € 300,00


Wij streven ernaar om het huren van een vleugel zo aantrekkelijk mogelijk voor u te maken en daarom houden wij de transportkosten zo laag mogelijk. Daarnaast zijn deze kosten inclusief het stemmen en speelklaar maken van de vleugel. Doordat wij gebruik maken van professionele transportmiddelen, raakt de vleugel niet ontstemt tijdens het vervoer. Zo wordt de vleugel keurig gestemd bij u thuis afgeleverd en kan het speelgenot beginnen. Wanneer u tijdens de huurperiode de vleugel nogmaals wilt laten stemmen, is dit voor uw eigen rekening. 

Bovenstaande transportkosten gelden voor levering op de begane grond en op locaties waarbij een geschikte lift aanwezig is, waar de vleugel (gekanteld) in past. Bij overige situaties - als er bijvoorbeeld getakeld moet worden - kunnen de tarieven variëren tussen € 250,00 en € 800,00. Wij doen u dan een passende prijsopgave. Takelkosten worden niet in mindering gebracht bij aanschaf.
 
Voorafgaande aan de huurperiode

In onze showroom kunt u een goede keus maken voor een vleugel. Wij hebben een doorlopend ruim aanbod van diverse merken, leeftijden en uitvoeringen. Onze specialisten denken graag met u mee en kunnen u goed adviseren welk instrument past bij uw wensen en situatie.

Nadat u uw vleugel heeft uitgezocht, wordt er een klein dossier aangemaakt. Dit bestaat uit een huurovereenkomst, een exemplaar van de huurvoorwaarden en een kopie van uw identiteitsbewijs. U krijgt een kopie van de overeenkomst en de voorwaarden mee naar huis. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen voor de aflevering. Omdat elke afgeleverde vleugel eerst een uitgebreide eindcontrole krijgt, streven wij er altijd naar om de vleugel binnen 4 weken bij u thuis af te leveren. Wij hebben namelijk wat tijd nodig om de vleugel te stemmen en speelklaar te maken.

Flexibel huren

Tegen het einde van de huurperiode nemen wij weer contact met u op om de vervolgstappen met u te bespreken. Wij bieden u dan de volgende keuzes:

 1. U schaft het gehuurde instrument aan met restitutie van de totale huurkosten.
 2. U schaft in onze showroom een andere vleugel aan, wederom met restitutie van de totale huurkosten. De verkoopprijs van dit instrument moet minstens 75% zijn van de verkoopprijs van het gehuurde instrument.
 3. U verlengt de huur voor nogmaals 6 maanden. Wanneer u in de toekomst de vleugel alsnog aanschaft, wordt alleen de eerste huurperiode gerestitueerd.
 4. U laat de vleugel door ons retourneren. De betaalde borgsom wordt dan verrekend met de extra transportkosten voor het ophalen van het instrument.

Rekenvoorbeeld

Stel, u woont in de omgeving van Utrecht en u wilt een vleugel huren met een verkoopprijs van € 7.995,00. Deze valt in de categorie van € 120,00 per maand met een borgsom van € 400,00 (zie bovenstaande tabel). Omdat u buiten de straal van 40 km woont, betaalt u € 300,00 voor het transport. Dit resulteert in de volgende rekensom:

Huur voor 6 maanden:       6 x € 120,00 = € 720,00
Borgsom: + € 400,00
Transportkosten: + € 300,00

Totale huurtarief:

€ 1.420,00

Als u na de huurperiode besluit om het instrument aan te schaffen, wordt de reeds betaalde huur in mindering gebracht op de verkoopprijs:

Verkoopprijs vleugel:            € 7.995,00
Restitutie totale huurkosten:  - € 1.420,00
Resterend aanschafprijs:             € 6.575,00


Zo betaalt u niets te veel en kunt u zorgeloos genieten van uw vleugel.

Levering in heel Nederland

piano en vleugel levering in heel nederland

Muziekcentrum Oostendorp is dé toetsenspecialist van Nederland en kan mede door haar grote assortiment, eigen technische dienst, vakkundige pianostemmers en eigen transportservice klanten in heel Nederland van haar goede diensten voorzien. Wij leveren in elke woonplaats en regelen op elke plek een professionele stemmer die uw vleugel stemt. Zo bent u verzekerd van de beste service!

Hebt u nog vragen over het huren van een vleugel? Of wilt u graag advies over welk instrument voor u geschikt is? Bezoek onze winkel of neem contact met ons op.

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend uw persoonlijke offerte aanvragen. 

 • id
 • date
  calendar

 

Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918