Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten

Vleugel

Maandaanbiedingen Vleugel

Nieuw in de webshop

Muziekcentrum Oostendorp heeft ruime keuze uit een grote verzameling nieuwe en tweedehands vleugels. Overweegt u een vleugel te kopen of te huren? Wij hebben de kennis en de producten in huis. We helpen u graag verder!

Lees meer over vleugels

Voorraad

Het is ons streven om zoveel mogelijk van de (occasion) piano’s en (occasion) vleugels die u op onze website aantreft ook in onze winkel op voorraad te hebben. Als u bij ons in de winkel wilt komen voor een bepaald model, dan is het verstandig om eerst te informeren of een vleugel voorradig is. U bent uiteraard van harte welkom bij ons in de winkel voor een demonstratie en voor het uitproberen van de vleugels. Onze specialisten zullen u van professioneel advies voorzien. Het is onze bedoeling dat u het instrument vindt dat precies bij u past.

Over vleugels

Een vleugel is gemaakt voor de ultieme pianoklank en de perfecte speelaard. Een piano staat vaak tegen een muur en er zitten allerlei kleppen en platen voor de snaren, waardoor de klank als het ware wordt opgesloten. Bij een vleugel kan de klank echter zijn vrije loop gaan. Aan de onderkant en bovenkant is hij open (als de klep tenminste open staat). De klank gaat zijn gang en vult alle hoeken van het vertrek waar de vleugel in staat. Dit geldt vooral voor vleugels van 170cm of langer. Het heeft namelijk te maken met de lengte van de snaren en de grootte van de zangbodem.

Kwaliteit

Hoe beter het merk vleugel, hoe meer klank er uit een kleinere vleugel gehaald kan worden. Dat heeft met constructie, bouw en materiaal te maken. De ruimte waar een vleugel in komt te staan is ook belangrijk. De klank moet wel ’weg’ kunnen. Een te grote vleugel in een kleine ruimte klinkt vaak te overdadig en volumineus.

Het mechaniek

Het mechaniek van een vleugel werkt heel anders dan dat van een piano. Waar de hamer van een piano horizontaal (van opzij) tegen de snaar slaat, werkt de hamer van een vleugel verticaal (van beneden naar boven). De hamer valt dus sneller terug bij een vleugel. Hij krijgt immers hulp van de zwaartekracht. Dit resulteert in een snellere repetitie, wat inhoudt dat een snelle pianist beter bijgehouden wordt door een vleugel dan door een piano.

Voor iedereen

De vleugel is tegenwoordig gemeengoed geworden. Niet alleen de professional heeft een goede vleugel, ook de gevorderde pianist en de aspirant-pianist. Het is gewoon zo dat je meer plezier hebt in het spelen als een instrument mooi klinkt en fijn speelt. Het geeft inspiratie en wekt creativiteit op. Een positief gevolg is dat men veel sneller goed leert pianospelen. Het meubel is natuurlijk ook onvervangbaar. Optisch is een vleugel de parel van de huiskamer.

Vleugel kopen

Een vleugel kopen is geen eenvoudige opgave. Er is zoveel te koop en daardoor is het een zoektocht om te weten wat een goede vleugel is. Betaalt u niet teveel? Hoe lang gaat die vleugel nog mee? Zijn er geen verborgen gebreken? Bij Muziekcentrum Oostendorp helpen wij u graag in het vinden van de perfecte vleugel voor u!

Gebreken

Bij een vleugel zijn gebreken moeilijk te constateren. Bij oudere vleugels of jongere vleugels van mindere kwaliteit komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat het stemblok kapot is. Een leek ziet dit niet, want dit onderdeel zit achter het gietijzeren frame. Alleen een stemmer of pianotechnicus kan dat voelen aan de stempen. Repareren kan niet uit, aangezien het te veel werk is. De kosten worden dan hoger dan de waarde van de vleugel. Ook kan het gietijzeren frame gebarsten zijn. De vleugel is dan niet goed meer te stemmen. Repareren is wederom duurder dan wat de vleugel waard is. Zo zijn er nog tientallen dingen die aan een vleugel kunnen mankeren. Vooral daarom moet er grote voorzichtigheid betracht worden bij de aankoop van een vleugel.

Kennis en ervaring

Niets is vervelender dan wanneer u eindelijk een vleugel heeft en deze niet goed werkt. De toetsen blijven steken, de speelaard en klank zijn erg onregelmatig, de vleugel is snel ontstemd, etcetera. Het zorgt voor frustratie en gaat ten koste van het plezier, de inspiratie en de creativiteit van uw pianospel. Het is daarom aan te bevelen een vleugel aan te schaffen via een bedrijf dat goed bekend staat. Omdat het bedrijf een naam hoog te houden heeft, zult u hier absoluut niet te veel betalen voor een vleugel. Naast een stuk zekerheid koopt u de vleugel meestal ook inclusief transport, plaatsing bij u thuis (begane grond), vijf jaar garantie op nieuwe en occasion vleugels, een gratis stembeurt aan huis, en ga zo maar door. Het is fijn te weten dat u een stabiel bedrijf achter de hand heeft, mocht er onverwachts toch iets met de vleugel aan de hand zijn.

Inruilgarantie

De meeste zaken geven tevens een inruilgarantie als u daar om vraagt. Dit houdt in dat wanneer u een vleugel koopt, u een bepaald bedrag voor uw vleugel terugkrijgt als u binnen vijf jaar een betere vleugel koopt. Aangezien een góede vleugel vrij waardevast blijft, kunt u bij aanschaf van een duurdere vleugel soms het hele aankoopbedrag terugkrijgen.

Veel keuze

De uiteindelijke keuze blijft een kwestie van smaak. Houdt u meer van een robuuste klank of prefereert u een romantische intonatie? Het is belangrijk dat een zaak een ruim assortiment vleugels biedt. Hoe groter het aanbod, hoe groter uw kans van slagen. Wensen zijn bij een vleugel namelijk zeer specifiek. De klank moet uiteraard goed bevallen, maar de afmetingen van een vleugel zijn ook belangrijk. Daarnaast bestaan er diverse prijsklassen, van vijfduizend tot zeventigduizend euro.

Muziekcentrum Oostendorp houdt rekening met de meest voorkomende wensen. Dat betekent dat onze vleugels qua lengte veelal rond de 180cm zitten, qua prijs doorgaans in de categorie € 5.000,- tot € 20.000,- vallen en dat de kast gewoonlijk zwart van kleur is. Maar nogmaals: de klank van de vleugel is altijd prioriteit nummer één!


Muziekcentrum Oostendorp Stationsweg 1 Wezep Gelderland 038-3762954
https://www.oostendorp-muziek.nl 9,4 10 1918