Blüthner Model I PE messing vleugel

Met haar lengte van 280 cm heeft deze Blüthner een onweerstaanbaar volle en rijke klank. De klank van deze vleugel heeft een extra dimensie aan boventonen dankzij het door Blüthner gepatenteerde aliquot systeem. De klank van het instrument is helder met goed gedefinieerde tonen en een warme basis dankzij Blüthners Duitse herkomst.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 69.000,00
Afspraak Maken

Meer Informatie

Blüthner is een van de oudste en meest gerenommeerde merken uit de geschiedenis van de piano. De jarenlange opbouw van ervaring en expertise is goed merkbaar in deze uitzonderlijk mooie concertvleugel. Deze Blüthner concertvleugel is nog een jong exemplaar uit 2001 met een klassiek maar strak uiterlijk. De vleugel is goed onderhouden waardoor het mechaniek, binnenwerk en de zwart hoogglans afwerking in perfecte staat verkeren. Deze magnefieke concertvleugel vertegenwoordigt alles waar Blüthners met zijn ruim 150 jaar ervaring in de pianobouw voor staat.

Klank

Met haar lengte van 280 cm heeft deze Blüthner een onweerstaanbaar volle en rijke klank. De klank van deze vleugel heeft een extra dimensie aan boventonen dankzij het door Blüthner gepatenteerde aliquot systeem. De klank van het instrument is helder met goed gedefinieerde tonen en een warme basis dankzij Blüthners Duitse herkomst.

Speelaard

Blüthner Model One heeft een zeer lichte speelaard. De meeste pianisten vinden een lichte aanslag prettiger aanvoelen en spelen, maar dit blijft een kwestie van smaak. Wel geeft een lichtere speelaard de ruimte voor een snellere repetitie van noten.

Aliquot systeem

Julius Blüthner zelf bedacht in 1873 het aliquot systeem. Piano's met dit systeem hebben een vierde snaar bij de sopraansnaren die niet wordt aangeslagen maar wel meeresoneert. De snaren worden een octaaf hoger gestemd dan de eigenlijke toon en versterken daarmee de boventonen van de discant. Het aliquot systeem zorgt voor een bijzonder verfijnd en gedetailleerd geluid.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Artikelcode P043401-150879
Bouwjaar € 2.003,00
Diepte 277,0 cm
Breedte 156,5 cm
Hoogte 102,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Blüthner
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk nee
Schoothoogte 61,0 cm
bluthner

Julius Blüthner

Meubelmaker Julius Blüthner uit Falkeheim, Duitsland richtte in 1853 zijn eigen pianobedrijfje op: Pianofortefabrik Blüthner. Ondanks een lastige start met weinig kapitaal werden zijn eerste piano’s in 1854 meteen al goed ontvangen op de Industriële Tentoonstelling in München, wat een order van het conservatorium in Leipzig opleverde. Al gauw stond Blüthner algemeen bekend als bouwer van vleugels van hoge kwaliteit. Vanaf 1864 maakt Blüthner ook staande piano’s en verhuisde naar Leipzig om een gebouw te vinden dat het snel gegroeide bedrijf kon huisvesten. Tegen het einde van de 19de eeuw had Blüthner al 50.000 instrumenten geproduceerd die allemaal persoonlijk door Julius Blüthner werden geïnspecteerd alvorens de fabriek te verlaten. In 1910 werd het bedrijf overgenomen door de drie zonen van Julius, Max, Robert en Bruno.

Helaas kreeg Blüthner het in de oorlogen zwaar te verduren, de fabriek werd volledig verwoest tijdens een luchtbombardement. Na de Tweede Wereldoorlog mocht Blüthner enkel produceren onder toezicht van de Oost-Duitse regering. Vanaf 1989 kon Blüthner gelukkig weer het gehele productie- en ontwikkelingsprocess in eigen handen nemen.

Nog altijd worden de hoogwaardige Blüthner piano’s en vleugels gebouwd in Leipzig, nu onder toezicht van de achter-achterkleinzoon van Julius.