Bösendorfer 170 PE messing vleugel

Deze prachtige Bösendorfer vleugel is gebouwd in 1971 in Wenen. De sprankelende klank, lichte touché en het strakke maar klassieke uiterlijk van de vleugel zullen menig pianist aanspreken.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 29.000,00
Afspraak Maken

Meer Informatie

Deze prachtige Bösendorfer vleugel is gebouwd in 1971 in Wenen. De sprankelende klank, lichte touché en het strakke maar klassieke uiterlijk van de vleugel zullen menig pianist aanspreken.

De Bösendorfer geschiedenis

Zoals veel oude pianofabrieken is Bösendorfer ook begonnen als een familiebedrijf. Bijna 200 jaar geleden begon Ignaz Bösendorfer aan zijn zeer succesvolle onderneming. Zijn zoon Ludwig Bösendorfer nam het bedrijf in 1859 van hem over. Ludwig zette het succes van zijn vader voort en bracht het bedrijf aan de top van de piano-industrie. Helaas had hij geen kinderen aan wie hij de leiding kon overdragen, dus verkocht hij het bedrijf aan zijn vriend Carl Hutterstrasser. In 2002 kwam het bedrijf bij Yamaha terecht.

Behoort tot de wereldtop

Bösendorfer behoort nog steeds tot de top van de piano- en vleugelmarkt en dat komt uiteraard niet uit de lucht vallen. De expertise en kwaliteit waren van het hoogste niveau en steeds meer bekende pianisten vonden hun weg naar een Bösendorfer vleugel. Daarnaast heeft Bösendorfer de eigenaardige eer de langzaamste pianobouwer ter wereld te zijn. De bouw van een Bösendorfer vleugel duurt dan ook meer dan 4 jaar.

Veel expressie en licht touché

Dit exemplaar heeft een klankkast van ruim 1 meter 70  lang. Hierin ontwikkelt zich een ronde en sprankelend heldere klank, die rijk is aan boventonen en die een groot dynamisch bereik heeft. Daarmee biedt deze vleugel onbeperkte mogelijkheden voor expressie. Ook heeft de vleugel een lichte touché, zodat u bij het spelen van snelle passages niet belemmerd zult worden.

U bent van harte welkom om deze unieke en bijzondere vleugel te komen bespelen in onze showroom en in alle rust kennis te maken met dit prachtige instrument.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1975
Diepte 172,00 cm
Breedte 151,00 cm
Hoogte 102,00 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Bösendorfer
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 2
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 67,00 cm
Artikelcode P043461-29466