Bösendorfer 225 PE messing vleugel

Voor wie vrij wil zijn, grenzeloos wil spelen en betoverd wil raken is de Bösendorfer 225 de uitstekende keus. Bij Bösendorfer draait alles om een buitengewone muziekbeleving. Daarom zitten er ook in deze prachtige vleugel allerlei features waardoor u dit ultieme doel bereikt. Tot slot is de prijs-kwaliteitverhouding erg aantrekkelijk aangezien de huidige nieuwprijs de 130.000,- overschrijdt.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 53.100,00

Meer Informatie

 

 

Bösendorfer begint

Aan het begin van de negentiende eeuw weet Wenen nog niet met welk talent zij te maken heeft wanneer de jonge Ignaz Bösendorfer als leerling van een pianobouwer wordt aangenomen. Maar, daar komt al snel verandering in. Ignaz blijkt enorm getalenteerd en wint na twee jaar al een onderscheiding van de Weense Acadamy of Arts. Hij investeert in zijn kennis en vaardigheden en dat wordt beloond.

Bösendorfer wordt bekend

Franz Liszt, een tijdgenoot, was een virtuoos die zich met zijn gepassioneerde spel vaak belemmerd voelde door de instrumenten. Toen hij in 1838 een concert in Wenen zou geven, koos hij op aanraden van een vriend voor een Bösendorfer vleugel. Dit instrument was fantastisch!

Hij kon voluit spelen en zich artistiek helemaal laten gaan. Frans Liszt was enorm enthousiast - en het publiek met hem. Dit optreden van een geweldige musicus op een geweldig instrument maakte Bösendorfer in één avond razend populair. 

Bösendorfer 225 bouwt op ervaring

Dat gevoel van euforie bij zowel pianist als publiek is waar Bösendorfer nog steeds naar streeft. En dit heeft zijn weergave ook op de Bösendorfer 225. Waar hebben al die jaren van ervaring in geresulteerd?  Wat ervaart u wanneer u de Bösendorfer 225 speelt?

Bösendorfer 225: Muziekbeleving tot de Subcontra F

De Bösendorfer 225 heeft een uitgebreider palet aan noten dan veel andere vleugels, namelijk 92. Met deze toegevoegde basnoten speelt u met meer gevoel en voegt u meer diepgang toe in uw spel. Ook kunt u speciale muziekstukken spelen die in hun accuratie vragen om deze noten, zoals werken van Bartók, Busoni en Ravel. 

Bösendorfer 225 ademt muziek

Bösendorfer heeft in deze prachtige vleugel het Resonance Case Principle toegepast. Deze toepassing zit hem in de techniek en zorgt ervoor dat niet alleen het klankbord resoneert. De hele vleugel brengt geluid over. Hierdoor wordt de beleving van muziek voor u en uw publiek nog intenser. 

Bösendorfer Sound

Wat opvallend is aan de Bösendorfer 225 is het afneembare Capo d’Astro. Hierdoor verzekert Bösendorfer u een uiterste nauwkeurigheid in het hoogste register en een uniek geluid: de Bösendorfer Sound.

Bösendorfer 225 tweedehands - wat mag u verwachten?

Deze Bosendorfer 225 is een tweedehands vleugel en heeft groot onderhoud gehad. Een topintonateur heeft een aantal dagen genomen om de optimale klank te bewerkstellingen. Deze vleugel gaat weer tientallen jaren mee. 

Ook is de prijs-kwaliteitverhouding erg aantrekkelijk aangezien de huidige nieuwprijs de 130.000,- overschrijdt.

Bösendorfer 225 staat er nu voor u

De oorsprong van Bösendorfer ligt bij een getalenteerde pianobouwer. De kwaliteiten van Bösendorfer werden beroemd toen een gepassioneerde musicus op hun vleugel speelde. En nu is deze Bösendorfer 225 er voor de gepassioneerde pianist, die méér wil. Die de unieke beleving najaagt. Is deze Bösendorfer ook voor u?

Kom die vraag beantwoorden in onze winkel. Hier staat deze prachtige vleugel, de Bösendorfer 225, opgesteld om u te laten beleven!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1988
Diepte 225,0 cm
Breedte 159,0 cm
Hoogte 101,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Bösendorfer
Garantie 10 jaar
Aantal toetsen 92
Pedalen 3
Toetsbeleg ivoor
Bevat silentsysteem nee
Schoothoogte 63,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P042730-39741-9899