Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Blüthner 180 PE messing vleugel

Deze bijzondere Blüthner 180 is een vleugel met een rijke historie en na een volledige revisie ook een mooie toekomst. De klank is helder maar warm, met volle bassen door de lengte van 180 cm. Deze Blüthner vleugel heeft een totale revisie ondergaan. Daardoor zou deze Blüthner 180 minimaal weer 40 jaar mee moeten gaan zonder groot onderhoud. Overigens is het ook heel duurzaam om een vleugel als deze te reviseren.

U bent van harte welkom in onze showroom om deze vleugel zelf te ervaren! 

 

 

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 19.900,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Ja, opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

> Meer informatie

bluthner

Julius Blüthner

Meubelmaker Julius Blüthner uit Falkeheim, Duitsland richtte in 1853 zijn eigen pianobedrijfje op: Pianofortefabrik Blüthner. Ondanks een lastige start met weinig kapitaal werden zijn eerste piano’s in 1854 meteen al goed ontvangen op de Industriële Tentoonstelling in München, wat een order van het conservatorium in Leipzig opleverde. Al gauw stond Blüthner algemeen bekend als bouwer van vleugels van hoge kwaliteit. Vanaf 1864 maakt Blüthner ook staande piano’s en verhuisde naar Leipzig om een gebouw te vinden dat het snel gegroeide bedrijf kon huisvesten. Tegen het einde van de 19de eeuw had Blüthner al 50.000 instrumenten geproduceerd die allemaal persoonlijk door Julius Blüthner werden geïnspecteerd alvorens de fabriek te verlaten. In 1910 werd het bedrijf overgenomen door de drie zonen van Julius, Max, Robert en Bruno.

Helaas kreeg Blüthner het in de oorlogen zwaar te verduren, de fabriek werd volledig verwoest tijdens een luchtbombardement. Na de Tweede Wereldoorlog mocht Blüthner enkel produceren onder toezicht van de Oost-Duitse regering. Vanaf 1989 kon Blüthner gelukkig weer het gehele productie- en ontwikkelingsprocess in eigen handen nemen.

Nog altijd worden de hoogwaardige Blüthner piano’s en vleugels gebouwd in Leipzig, nu onder toezicht van de achter-achterkleinzoon van Julius.

Accessoires
beleef
Blüthner 180 PE messing vleugel
Bekijk de video

Meer Informatie

Klank en speelaard

De touché van deze vleugel is iets zwaarder dan gemiddeld. Daardoor kan er extra dynamiek worden gegeven aan het pianospel. Voor mensen met grote handen of personen die altijd op een echt kerkorgel hebben gespeeld, is dit ideaal. Met een zwaardere aanslag kun je namelijk meer gevoel in je spel leggen. Natuurlijk moet dit in balans zijn met de kracht die de pianist heeft. De klank is typisch karakteristiek voor de bouwperiode eind 19e eeuw. En deze klank bereikt de oren van de pianist beter door de open lessenaar.

Blüthner wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt. Dat is vrij uniek voor een pianomerk, want er is nog maar een handjevol oude merken die nog steeds op dezelfde traditionele manier worden gebouwd. De klank van Blüthner is helder maar tegelijkertijd ook warm. De lengte van dit exemplaar is ideaal. Met 180 cm past deze vaak nog prima in een normale kamer en door deze lengte is er een groot zangbodemoppervlak met lange snaren, wat de klank sterk ten goede komt qua dynamiek. Deze Blüthner is dus een uniek exemplaar, zeker voor deze prijs.

Historie van Blüthner 

De Duitse meubelmaker Julius Blüthner richtte in 1853 zijn eigen pianobedrijfje op: Pianofortefabrik Blüthner. De kwaliteit van zijn piano’s en vleugels werd herkend en tegen het einde van de 19de eeuw had Blüthner al 50.000 instrumenten geproduceerd die allemaal persoonlijk door Julius Blüthner werden geïnspecteerd alvorens de fabriek te verlaten, waaronder deze Blüthner 180 vleugel!

In 1910 werd het bedrijf overgenomen door de drie zonen van Julius, Max, Robert en Bruno. en gedurende de oorlogen werd de fabriek door een bombardement vernietigd. Een tegenslag, maar daarna weer groei. Tot op de dag van vandaag worden Blüthner-piano’s en vleugels wereldwijd verkocht.

Bouwjaar

De Blüthner 180 is gemaakt in het jaar 1892. Hoe bijzonder dat dit instrument al ruim 130 jaar muziek maakt. Wij hebben deze vleugel een grondige revisie gegeven zodat hij ook in de toekomst weer prachtige muziek laat horen. Samen met u?

Revisie van de Blüthner 180

De revisie bevordert de duurzaamheid en speelbaarheid van het instrument en heeft als resultaat dat deze bijzondere vleugel voor u als pianist weer optimaal speelt en klinkt. Wat is er bij de revisie zoal aan onderhoud uitgevoerd?

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn geolied. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • De bodem van de speeltafel is gereinigd.
  • Meubel is opnieuw in de lak gezet en snaren en stempennen zijn vervangen. Zangbodem is gereviseerd en frame is opnieuw gespoten. 
  • De Blüthner 180 heeft een geheel nieuw mechaniek gekregen! Al deze honderden onderdeeltjes zijn nauwkeurig afgestemd op elkaar en met het klavier, zodat de speelaard optimaal is! Ook zijn alle toetsen weer gelijkmatig gemaakt, wat prettig voelt voor u als pianist.
  • Voorafgaand aan het afregelen van de Blüthner 180 is gebruik gemaakt van een kostbare methode t.w.v. € 1.750. Deze methode legt knelpunten bloot. Met deze Precision Touch Design- methode is de toon en touché van de vleugel dus volledig geoptimaliseerd. De toon past echt bij het instrument en er is in uiterst precieze gelijkmatigheid in de toetsen gerealiseerd. Uren speelplezier zullen u niet deren.
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst. De toetsen van het klavier zijn van aanslag ontdaan tot bevordering van hygiëne en het speelgevoel.
  • Tot slot is deze tweedehands vleugel gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon zuiver klinkt (door het stemmen) en hetzelfde klankvolume heeft.
  • Uniek voor deze prijs!

Daarnaast krijgt u bij aanschaf van deze Blüthner 180 vleugel ook 10 jaar garantie.

Muziek beleven

Deze Blüthner-vleugel staat speelklaar voor u opgesteld op de vleugelafdeling in onze showroom. U bent hier van harte welkom om het instrument zelf te bewonderen en bespelen!

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met onze vleugelexpert. U kunt bellen naar 038 - 376 2954 of een e-mail sturen naar [email protected]. Hij staat u graag te woord.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Bouwjaar 1892
Diepte 180,0 cm
Breedte 152,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in Wezep ja
Merk Blüthner
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 2
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 60,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P042838-33595