Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten

Bösendorfer 180 PE messing vleugel (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Bösendorfer 180 PE messing vleugel (tweedehands)

De Bösendorfer 180 PE messing vleugel (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Bösendorfer 180 PE messing vleugel

Lees meer over de Bösendorfer 180 PE messing vleugel (tweedehands)

Deze prachtige Bösendorfer vleugel is gebouwd in 1911 in Wenen, het culturele hart van Europa, en is volledig gereviseerd. Daarbij zijn originele materialen gebruikt om de oorspronkelijke conditie zoveel mogelijk te waarborgen. Zelfs de nieuwe lak voor het frame heeft de typische Bösendorfer kleur en komt ook daadwerkelijk uit de Bösendorfer fabriek in Wenen.

De Bösendorfer geschiedenis

Zoals veel oude pianofabrieken is Bösendorfer ook begonnen als een familiebedrijf. Bijna 200 jaar geleden begon Ignaz Bösendorfer aan zijn zeer succesvolle onderneming. Zijn zoon Ludwig Bösendorfer nam het bedrijf in 1859 van hem over. Ludwig zette het succes van zijn vader voort en bracht het bedrijf aan de top van de piano-industrie. Helaas had hij geen nakomelingen aan wie hij de leiding kon overdragen, dus verkocht hij het bedrijf aan zijn vriend Carl Hutterstrasser. Deze overname vond plaats in 1909, vlak voordat deze vleugel gebouwd werd.

Behoort tot de wereldtop

Bösendorfer behoort nog steeds tot de top van de piano- en vleugelmarkt en dat komt uiteraard niet uit de lucht vallen. De expertise en kwaliteit waren van het hoogste niveau en steeds meer bekende pianisten vonden hun weg naar een Bösendorfer vleugel. Daarnaast heeft Bösendorfer de eigenaardige eer de langzaamste pianobouwer ter wereld te zijn. De bouw van een Bösendorfer vleugel duurt dan ook meer dan 4 jaar.

Veel expressie en licht touché

Dit exemplaar heeft een klankkast van ruim 1 meter 80 lang. Hierin ontwikkelt zich een ronde en sprankelend heldere klank, die rijk is aan boventonen en die een groot dynamisch bereik heeft. Daarmee biedt deze vleugel onbeperkte mogelijkheden voor expressie. Ook heeft de vleugel een bijzonder licht touché, zodat u bij het spelen van snelle passages niet belemmerd zult worden.

Buitenkans

Door het gebruik van zeer exclusieve materialen en de inzet van vakkundige pianotechnici is dit instrument weer in volle glorie hersteld en tot maximale prestaties in staat. Een buitenkans voor een compleet gereviseerde vleugel, want de nieuwprijs van een soortgelijk model ligt momenteel rond de € 80.000,-. U bent van harte welkom om deze unieke en bijzondere vleugel te komen bespelen.

4.7/51918
24900.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek