Banner-Marc-aanpassingen-Henk-v6-klein

Openingstijden
Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag10:00 - 17:30
Woensdag10:00 - 17:30
Donderdag10:00 - 17:30
Vrijdag10:00 - 17:30
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagAltijd gesloten

Ed. Seiler 190 PE vleugel (tweedehands)

Muziekcentrum Oostendorp Ed. Seiler 190 PE vleugel (tweedehands)

De Ed. Seiler 190 PE vleugel (tweedehands) is niet meer leverbaar. Bekijk hier onder de alternatieven voor dit instrument.

Producten vergelijkbaar met de Ed. Seiler 190 PE messing vleugel

Lees meer over de Ed. Seiler 190 PE vleugel (tweedehands)

Met deze Ed. Seiler vleugel uit 1973 haalt u echt Duits vakwerk in huis. De vleugel, die een lengte van 1 meter 90 heeft, is gebouwd in de Seiler fabriek in Kitzingen, waar slechts met originele Duitse onderdelen gewerkt werd, wat u zeker terug hoort in de klank van het instrument. Een noemenswaardige extra functie is het sostenutopedaal, waarmee u tonen onafhankelijk door kunt laten klinken en op die manier bijzondere muzikale effecten kunt creëren.

Nieuwe basbesnaring

Hoewel de vleugel relatief jong is en daardoor geen complete revisie nodig had, is het instrument weer helemaal door ons opgefrist. Het meubel, het frame, de snaren: alles ziet er weer als nieuw uit. De bassnaren zijn als enige vervangen. Verder zijn de hamerkoppen geschuurd en opnieuw geïntoneerd, waardoor het originele karakter van de vleugel gewaarborgd blijft.

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze showroom om u meer te vertellen over deze prachtige Seiler vleugel en uiteraard krijgt u alle gelegenheid om het instrument te bespelen.

Seiler door de tijd heen

In 1849 richtte Eduard Seiler zijn eerste “Pianoforte-Fabrik” op in Liegnitz, Polen, met als doel om te voorzien in piano’s en vleugels voor zowel de hobbyist als de professional. Vanaf het begin streefde hij naar perfectie, dat in 1872 in Moskou werd beloond met een medaille voor het leveren van uitstekende kwaliteit. Door dit succes moest de fabriek al snel worden uitgebreid.

In 1875, na de dood van Eduard, namen zijn zonen Paul en Max Seiler de leiding over. Helaas was dit van korte duur: beiden kwamen in 1879 te overlijden, waarna hun jongere broer Johannes aan het roer komt, met twee zwagers als sales managers. Dit team kreeg het voor elkaar om het merk Seiler zowel in Duitsland als internationaal op de kaart te zetten. Er werden diverse prijzen gewonnen in wereldsteden als Berlijn, Wenen, Milaan, Chicago, Melbourne en ook Amsterdam. In 1882 begon Seiler zelfs zijn eigen mechaniek te produceren, waardoor opnieuw uitbreiding noodzakelijk werd. Er werden verschillende dependances geopend in o.a. Berlijn en Londen en op de beste conservatoria werden Seiler instrumenten ingezet.

Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog kreeg het bedrijf het moeilijk. Produceren in Duitsland ging niet meer, maar gelukkig kon in Denemarken een nieuwe start gemaakt worden. In 1963 kon het bedrijf alsnog naar Duitsland verhuizen en werd er een nieuwe Seiler fabriek geopend in Kitzingen. Vele werknemers werkten al jaren bij het bedrijf, waardoor de kwaliteit onveranderd bleef.

 In 2008 werd het bedrijf Ed. Seiler overgenomen door het Koreaanse Samick Musical Instruments en werd de productie deels naar Azië verhuisd, waar men nog wel met de originele modellen bleef werken.

4.7/51918
14900.00Piano & VleugelDiscontinuedOostendorp Muziek