Yamaha C6 PE messing vleugel

De C staat voor Conservatoire; de vleugels uit deze serie zijn uitermate geschikt voor professioneel gebruik en geliefd bij conservatoria en theaters. Kom naar onze showroom en ervaar de betovering van deze tweedehands Yamaha C6 zelf.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 23.900,00
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

Klank van Yamaha C6

Deze tweedehands vleugel heeft een lengte van 212 centimeter. Hierdoor heeft de vleugel een rijke klank die vol is van detail. In een grotere vleugel zit een grotere zangbodem en langere snaren. Dit resulteert in een betere klank. De klank van de Yamaha C6 is helder, zoals van Yamaha valt te verwachten, en ook vol en diep.

Tweedehands vleugel

De werkzaamheden die de pianotechnici verrichten bevorderen de duurzaamheid, klank en speelbaarheid van de vleugel. Wat is er in de werkplaats aan deze tweedehands Yamaha C6 vleugel gedaan?

  • Alle asjes en stiften zijn gesmeerd. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Het mechaniek en klavier zijn compleet afgeregeld. Dit houdt in dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd om zo een harmonieus geheel te vormen.
  • Het meubel, messing en de speeltafel zijn gereinigd en gepolijst. 
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst. Dit is hygiënisch; de toetsen van het klavier worden van aanslag ontdaan en stofvrij gemaakt. Het toetsbeleg wordt gepolijst voor een mooi en gaaf oppervlakte, tot bevordering van het speelplezier!
  • Tot slot is deze tweedehands vleugel gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon hetzelfde klankvolume heeft.
  • Daar hoort ook het schuren van de hamerkoppen bij. Dit is allemaal handwerk en luistert uiterst nauwkeurig. De snaren moeten allemaal op dezelfde manier worden aangeslagen voor een goede klank.

Yamaha C6 silent

Als u wilt, bouwt de pianotechnicus ook een silent systeem voor u in. Dan heeft u deze Yamaha C6 als silent piano. Voordelen hiervan zijn dat u gemakkelijk van akoestisch naar digitaal schakelt en daardoor op ieder moment van de dag muziek kunt maken. Ook heeft het silent systeem allerlei extra geïntegreerde functies. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 038 - 376 2954 of te mailen naar [email protected].

Conclusie

De Yamaha C6 tweedehands vleugel staat speelklaar opgesteld in onze showroom. HIer heeft u alle ruimte om het instrument te bespelen. U bent van harte welkom!

 

Na dit onderhoud mag deze Yamaha vleugel weer decennia mee zonder groot onderhoud. Om dit te bekrachtigen krijgt u 10 jaar garantie.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1995
Diepte 212,0 cm
Breedte 154,0 cm
Hoogte 102,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 62,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P042040-5326394
Accessoires