Yamaha G3 PE messing vleugel

Yamaha vleugels en piano’s zijn zeer geliefd bij zowel professionele pianisten als de hobbyist. Dit topmerk maakt degelijke instrumenten, die breed inzetbaar zijn op zowel klassiek als pop en jazz. En dat tegen een uitstekende prijs. Dit exemplaar is daar zeker geen uitzondering op. De Yamaha G3 biedt een volle, draagkrachtige klank in een relatief compact meubel. De G3 klinkt over het algemeen warmer dan de Yamaha C3 en dat maakt de G3 soms geschikter voor de huiskamer.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 12.591,00
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

In nieuwstaat gebracht 

Deze G3 uit 1990 heeft al zo’n dertig jaar speelervaring, maar dat is haar zeker niet af te zien. In onze werkplaats is deze vleugel technisch weer in nieuwstaat gebracht. Door regulatie van het mechaniek speelt de vleugel weer gelijkmatig en door het schuren en intoneren van de hamerkoppen klinkt ze ook weer gelijkmatig. De hoogglans lak en het klavier hebben wij intensief gepolijst, waardoor ook het uiterlijk niet van nieuw te onderscheiden is en deze G3 weer aanvoelt als nieuw. 

Kortom, met deze Yamaha G3 haalt u voor een mooie prijs een goede merkvleugel in huis voor tientallen jaren speelgenot.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1990
Diepte 181,0 cm
Breedte 148,0 cm
Hoogte 101,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 61,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P005553-B4831306