Bezig met laden...

Yamaha C7E PE messing

De C staat voor Conservatoire; de vleugels uit deze serie zijn uitermate geschikt voor professioneel gebruik en geliefd bij conservatoria, kerken en theaters. Kom naar onze showroom en ervaar de betovering van deze tweedehands Yamaha C7E zelf.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 24.900,00
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

Klank van Yamaha C7E

Deze tweedehands vleugel heeft een lengte van 227 centimeter - langer nog dan de C6. De lengte draagt bij aan de rijke klank die vol is van detail. Het voordeel van een lange vleugel is dat er meer ruimte is voor de klank en er bovendien een grotere zangbodem in zit. Op een grotere zangbodem zitten langere snaren, dit resulteert in een betere klank die overweldigend overkomt. De klank van de Yamaha C7E is zeer gedefinieerd en klinkt helder en natuurlijk over het hele bereik, zoals van Yamaha valt te verwachten, en de speelaard is zeer licht en gelijkmatig. 

Tweedehands vleugel

De werkzaamheden die de pianotechnici verrichten bevorderen de duurzaamheid, klank en speelbaarheid van de vleugel. Wat is er in de werkplaats aan deze tweedehands Yamaha C7E vleugel gedaan?

  • De asjes en de stiften die de toetsen geleiden zijn gesmeerd. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Het mechaniek en klavier zijn compleet afgeregeld. Dit houdt in dat honderden kleine onderdeeltjes op elkaar zijn afgestemd, zodat de speelaard geoptimaliseerd wordt en de toetsen weer gelijkmatig spelen, wat prettig speelt.
  • Het meubel, messing en de speeltafel zijn gereinigd en gepolijst. 
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst. Dit is hygiënisch; de toetsen van het klavier worden van aanslag ontdaan. Het toetsbeleg wordt gepolijst voor een mooi en gaaf oppervlakte, tot bevordering van het speelgevoel!
  • Tot slot is deze tweedehands vleugel gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon hetzelfde klankvolume heeft.
  • Daar hoort ook het schuren van de hamerkoppen bij. Dit is allemaal handwerk en luistert uiterst nauwkeurig. De snaren moeten allemaal op dezelfde manier worden aangeslagen voor een goede klank.

Na dit onderhoud mag deze Yamaha vleugel weer decennia mee zonder groot onderhoud. Om dit te bekrachtigen krijgt u 10 jaar garantie.

Yamaha C7E silent

Als u wilt, bouwt de pianotechnicus ook een silent systeem voor u in. Dan heeft u deze Yamaha C7E als silent piano Voordelen hiervan zijn dat u gemakkelijk van akoestisch naar digitaal schakelt en daardoor op ieder moment van de dag muziek kunt maken. Ook heeft het silent systeem allerlei extra geïntegreerde functies. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 038 - 376 2954 of te mailen naar [email protected].

Ervaar de C7E zelf

De Yamaha C7E tweedehands vleugel staat speelklaar opgesteld in onze showroom. Hier heeft u alle ruimte om het instrument te bespelen. U bent van harte welkom!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Bouwjaar 1995
Diepte 224,0 cm
Breedte 151,0 cm
Hoogte 102,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur hoogglans zwart
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 62,0 cm
Artikelcode P043756-5320956