Nieuw: YAMAHA AvantGrand NU1XA Upright Style Grand Spirit

Nieuw: YAMAHA AvantGrand NU1XA Upright Style Grand Spirit

Yamaha komt met een nieuwe AvantGrand NU1XA. De ervaring van de echte actie van een akoestische piano wordt nu verenigd met de modernste technologie, voor een op de vleugel geïnspireerde beleving. Dat is AvantGrand. De nieuwe NU1XA tilt hybride piano's naar een geheel nieuw niveau, met nieuwe technologieën die uw spel als ooit tevoren op een digitaal instrument zullen verbeteren.

Natuurlijk speelgevoel met mechamiek van akoestische piano

De NU1XA maakt gebruik van een complex en uitgebreid pianomechaniek voor de staande piano dat de delicate bewegingen van de toetsen op de hamer overbrengt. Het reageert nauwkeurig op de subtielste nuances en expressieve intenties van de speler, inclusief delicate speeltechnieken zoals trillers en voortdurend repeterende noten. Bovendien is het toetsenbord van hout gemaakt, net als bij een akoestische piano, wat zorgt voor een solide, natuurlijke respons.

Het Yamaha articulation sensor systeem

De NU1XA is uitgerust met ons nieuw ontwikkelde Articulation Sensor System, dat nauwkeurig en continu de subtielste speelnuances van de pianist vastlegt, door middel van contactloze elektromagnetische sensoren en Yamaha's eigen algoritme. Dit systeem maakt gebruik van twee afzonderlijke sensoren op elke toets: een voor de hamer, het belangrijkste onderdeel van het geluidsmechaniek van de akoestische piano, en het andere voor de toets zelf, om de beweging van het loslaten van de toets nauwkeurig te meten en precies de speciale nuances te articuleren wanneer het geluid stopt. Samen leggen ze de complete delicaatste expressie van de pianist vast.

GrandTouchTM- touchpedalen

Het demperpedaal op een vleugel reageert op elk punt van zijn bereik met een iets andere weerstand op de voet van de speler. De GrandTouchTM-pedalen hebben een steunpuntstructuur die vergelijkbaar is met die van een vleugel, waardoor hetzelfde expressieve en vertrouwde gevoel bij het indrukken van de pedalen wordt verkregen en het speelbereik nog verder wordt uitgebreid.

Verbeterd pianogeluid in de AvantGrand 

Met de NU1XA kunt u genieten van het spelen met de klanken van de CFX, Yamaha's eersteklas concertvleugel en de favoriete piano op wedstrijden over de hele wereld en de warme klanken van de Bösendorfer Imperial-vleugel, allemaal op één enkel instrument. De nieuwe samples zullen de speler een nog voller geluid geven dan ooit tevoren.

Het is meer dan slechts het geluid

De rijkdom van het geluid van de NU1XA is niet alleen afhankelijk van geweldige pianosamples. Het maakt ook gebruik van unieke technologieën om rijke en delicate expressiviteit te leveren. De Grand Expression Modeling-technologie simuleert nauwkeurig het complexe samenspel tussen speler en instrument en reproduceert dezelfde grenzeloze toonvariatie van een vleugel. Vervolgens reproduceert Virtual Resonance Modeling (VRM) de buitengewoon complexe resonanties in een vleugel die worden gecreëerd door de sympathische vibratie van de snaren en de zangbodem.

Resonantie die elke ruimte vult

Om de unieke sonische ervaring die met een vleugel wordt gecreëerd getrouw weer te geven, maakt de NU1XA gebruik van een nieuw geluidssysteem. Het beschikt over naar boven gerichte woofers die diep resoneren door het hele instrument en tweeters met een nieuw ontworpen hoornstructuur die in de hoge frequenties resoneert met de voor- en achterkant van het instrument.

Mooi geluid, zelfs met hoofdtelefoon

Als u de NU1XA bespeelt met een hoofdtelefoon op en als u niemand lastig wilt vallen, zoals 's avonds, hoeft u niets van het luxueus rijke pianogeluid op te offeren. Door speciale microfoons op de positie van de pianist te gebruiken bij het opnemen van de pianosamples, reproduceert de Binaural Sampling-technologie effectief het gevoel alsof u een akoestische piano voor u hoort terwijl u speelt. De technologie is zowel voor de Yamaha CFX- als de Bösendorfer Imperial-voices gebruikt. Het resulterende geluid is zo natuurlijk en omhullend dat u tijdens het spelen zelfs vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt.

Nieuw ontwerp en gebruikersinterface

Door sierlijke rondingen van de zijarmen tot de poten te integreren, roept de NU1XA tijdloze schoonheid op terwijl hij de elegantie van een akoestische piano uitstraalt. Om aan dit ontwerp bij te dragen, kunt u met het nieuwe aanraakgevoelige bedieningspaneel de piano bedienen en verbergen wanneer het niet in gebruik is.

Meer connectiviteit, meer plezier

U kunt nu via Bluetooth verbinding maken met Yamaha's Smart Pianist-app, wat eenvoudiger gaat dan ooit. En u kunt de NU1XA verbinden met uw smartphone via Bluetooth Audio, zodat u kunt meespelen met uw favoriete muziek.

Door hier op te klikken kunt u ze bekijken. 

Icoon voor Geverifieerd door de community