Casio PX-870 vs. PX-770

Casio PX-770 vs PX-870

Elektronica merk Casio produceert verschillende soorten toetsinstrumenten. In dit artikel gaan twee instrumenten uit de Privia PX-serie. Beide piano’s zijn inclusief de pianostandaard op bovenstaande afbeelding. De Casio PX-770 is verkrijgbaar in het zwart en wit. De Casio PX-870 is in dezelfde kleuren verkrijgbaar maar is iets duurder. Benieuwd wat de verschillen zijn tussen de instrumenten? Lees hieronder wat voor u de beste keuze is!


De overeenkomsten: PX-770 vs. PX-870

Van de buitenkant lijken de instrumenten erg op elkaar, beide piano’s beschikken over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Onderaan de instrumenten zitten drie pedalen bevestigd. Verdere overeenkomsten zijn het aantal klanken, beide instrumenten beschikken namelijk over 19 verschillende sounds. De toongenerator is ook hetzelfde, namelijk de Multi-dimensional Morphing AiR. Allebei de instrumenten bieden de mogelijkheid twee hoofdtelefoons tegelijk aan te sluiten. Hierbij is nog een speciale hoofdtelefoon-modus, wat het geluid dan extra realistisch maakt.

De verschillen: Casio PX-870 vs. PX-770

Een groot verschil tussen de instrumenten is te vinden in de speakers. Waar de speakers van de PX-770 een vermogen van 2x8 Watt hebben heeft de PX-870 met 2x20 Watt een aanzienlijk hoger vermogen. Ook de polyfonie, het aantal klanken dat een piano tegelijkertijd kan laten horen, is bij de PX-870 hoger. De polyfonie van deze piano is namelijk 256, waar dat van de PX-770 ‘maar’ 128 is.

Conclusie: PX-870 vs. PX-770

Er zijn relatief weinig verschillen tussen de twee piano’s. Wel scoort de Casio PX-870 aanzienlijk beter op de speakers en de polyfonie van het instrument. Zijn deze twee aspecten voor u niet belangrijk? Dan is de goedkopere Casio PX-770 een goede keuze. Dit instrument beschikt namelijk over hetzelfde klavier en dezelfde hoogwaardige sounds. Bent u benieuwd hoe de twee piano’s in het echt klinken? Maak via onderstaande button een afspraak met één van onze adviseurs!

Gratis winkelafspraak plannen

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg