U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Oostendorp Digital Classic Mini Grand Elite III PE messing

De Digital Classic Mini Grand Elite III is een prachtige, compacte digitale vleugel met een tijdloze uitstraling en is een mooie aanvulling voor uw woonkamer. De Elite III biedt alles wat u in een topinstrument verwacht: een prachtige uitstraling, een rijk klinkend speakersysteem en de meest hoogwaardige Yamaha piano klankbron. 

Lees verder >
€ 5.999,00
€ 4.995,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 120,00 per maand
Beschikbare Varianten
Voordeelbundels
Profiteer van extra voordeel op accessoires met de voordeelbundels van Oostendorp Muziek. Voeg het hoofdproduct toe aan uw winkelmand en kies vervolgens tot 4 extra accessoires met korting! Deze aanbieding geldt uiteraard ook in onze winkel.
+ € 59,95
(u bespaart € 79,05)
+ € 59,95
(u bespaart € 79,05)
+ € 99,00
(u bespaart € 76,00)
+ € 49,95
(u bespaart € 49,05)
+ € 49,95
(u bespaart € 49,05)
+ € 49,95
(u bespaart € 49,05)
+ € 39,95
(u bespaart € 59,05)
+ € 99,00
(u bespaart € 76,00)
beleef
Oostendorp Digital Classic Mini Grand Elite III PE messing
Bekijk de video

Meer Informatie

De Digital Classic Mini Grand Elite III is een prachtige, compacte digitale vleugel met een tijdloze uitstraling en is een mooie aanvulling voor uw woonkamer. De Elite III biedt alles wat u in een topinstrument verwacht: een prachtige uitstraling, een rijk klinkend speakersysteem en de meest hoogwaardige Yamaha piano klankbron. De Elite III is de opvolger van het bekende Elite II model. Eigenlijk heeft de Elite III op alle terreinen enorme winst geboekt. Maar met name vanwege de nieuwste CFX pianosample van Yamaha, de toevoeging van de Bösendorfer sample en het meer geavanceerde klavier mét houten kern.

Het Digital Classic-concept

Het concept van de Oostendorp Digital Classic-serie bestaat in het combineren van het beste van twee werelden: de doorontwikkelde digitale techniek in een prachtig, tijdloos vleugelmeubel met slowdown systeem. Oostendorp is te klein om zelf klavieren en samples te ontwikkelen en alle andere technische mogelijkheden. Dit proces is bij Yamaha in de loop van decennia steeds verder geperfectioneerd. Ons doel is om de bespeler van onze instrumenten zoveel mogelijk speelplezier te laten beleven. De ontwikkeling van de Digital Classic voldoet daar optimaal aan.

Allereerst is gebruik gemaakt van de nieuwste Yamaha-vleugelklanken met een natuurlijke en sprankelende vleugelklank. Oostendorp laat deze pianosample beter tot haar recht komen, door slimme plaatsing van kwalitatief heel goede speakers. De kwaliteit van luidsprekers is vaak een onderdeel waar op bezuinigd wordt en dat is zonde omdat deze het eindstation zijn voor de uiteindelijke klank.

Ook al is de ruimte van het compacte vleugelmeubel van de mini Grand kleiner dan van de grotere broer, de Grand, toch komt de klank uitstekend tot zijn recht. Door zo effectief mogelijk gebruik te maken van de gegeven ruimte in het vleugelmeubel, komt de klank behoorlijk in de buurt van het grotere model. Het is dus de gouden formule van de Digital Classic: een combinatie van het beste van twee werelden. Ons eigen ontworpen meubel en klankopwekking met de techniek van Yamaha.

Een onmisbaar goed klavier

De Bösendorfer Imperial en de Yamaha CFX, de grondleggers van de uiteindelijke klank, brengen een natuurlijke pianosound voort. Daarbij moet gezegd dat de CFX een binaural sample is. De sample is met twee microfoons opgenomen, en dat fantastische 3D-effect is ook duidelijk merkbaar tijdens het spelen met en zonder hoofdtelefoon. Om uiteindelijk deze prachtige samples optimaal te benutten, is het klavier daarvoor het meest cruciale middel. Bij het pianospelen is het voor de pianist het meest belangrijke dat deze zijn of haar gevoel in de muziek kan leggen. Het instrument moet luisteren naar de pianist. Alleen zo komt de uiteindelijke pianoklank uit de digitale vleugel zoals de pianist het wil.

Daarom is ook het klavier geïnspireerd op de akoestische vleugel. Voor de Digital Classic Grand Elite III hebben wij gebruik gemaakt van het Yamaha Natural Wood X (NWX) toetsenbord: de witte toetsen zijn van echt hout gemaakt en zijn voorzien van synthetisch ivoren toplaag. De zwarte toetsen zijn van synthetisch ebbenhout vervaardigd. Bovendien is het zogenaamde escapement mechanism van de akoestische vleugel geïmplementeerd in de mini Grand Elite III, wat het toucher weer realistischer maakt. Ook speelt het klavier, net als bij een echte piano of vleugel, links zwaarder dan rechts. Kortom: de Digital Classic mini Grand Elite III brengt het authentieke vleugelgevoel heel dichtbij!

Verbeterde Virtual Resonance Modeling (VRM)

Yamaha heeft de al bestaande Virtual Resonance Modeling (VRM) ook naar een professioneler niveau gebracht. De Enhanced VRM houdt niet alleen rekening met de snaarresonantie van de vleugel, maar heeft nu ook demperresonantie, aliquotresonantie en resonantie van het hele frame van de vleugel digitaal doorgerekend. Zodoende is de discant rijker van klank met meer boventonen en de bas nog ronder, voller en dieper van toon.

Extra mogelijkheden met veel toegevoegde waarde

Naast diverse wereldklasse pianoklanken, kunt u ook genieten van orgels, strijkers, klavecimbels, synths, bassen en diverse andere instrumentgeluiden. Door het enorme interne geheugen van dit instrument, zijn ook deze samples stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. Daarbij bestaat de mogelijkheid om het klavier in Dual-, Split- en Duo-modus in te delen. Zodoende kunt u respectievelijk 2 klanken stapelen, met uw linker- en rechterhand een andere klank spelen, of met elkaar samenspelen. Door middel van de equalizer kunt u het geluid van de Elite III geheel naar uw eigen smaak aanpassen. U kunt bijvoorbeeld instrumenten helder en sprankelend laten klinken, iets warmer en subtiel, of juist krachtig en energiek. Daarnaast bevat de Elite III effecten als galm (Reverb) en Chorus. Door de ingebouwde ritmes aan uw spel toe te voegen, krijgt het nog meer flair en staat een complete band als het ware in uw woonkamer. De Elite III kan intern tot 80 minuten muziek opslaan op maar liefst 16 sporen, waarbij deze functie ook nog eens eenvoudig te bedienen is via uw iPad. Het bedieningspaneel is uit het zicht weggewerkt, zodat het geen afbreuk doet aan de akoestische uitstraling van de piano.

Aansluitingen

Naast twee aansluitingen voor de hoofdtelefoon, bevat de Elite III een MIDI IN en OUT aansluiting voor connectie met andere MIDI apparaten. De AUX IN kan worden gebruikt voor het aansluiten van een telefoon of microfoon en dus voor het afspelen of opnemen van muziek of zang. Tevens kunnen via de AUX OUT extra speakers worden aangesloten. De USB to Device wordt gebruikt om een USB stick aan te sluiten om muziek af te spelen, of juist om opgenomen songs of instellingen op te slaan. De USB to Host is de aansluiting waarmee u een PC of telefoon op kunt aansluiten.

Smart Pianist app en Bluetooth

Het bedienen van de digitale vleugel wordt met de Smart Pianist app voor iOS-apparaten enorm vergemakkelijkt. Alle instellingen kunt u inzien, wijzigen en opslaan op een verbonden iPhone of iPad. Een extra voordeel van de app is de mogelijkheid van koppeling aan de iTunes Library. Het is daarmee zelfs mogelijk om uw favoriete muziek uit te lezen en akkoordenschema’s te laten uitschrijven. Apparaten met Android kunnen uiteraard ook worden aangesloten. Dat werkt via de Smart Device verbinding (waar iOS overigens ook op werkt). De Bluetooth-verbinding is ideaal om uw muziek vanaf verschillende apparaten via de speakers van de digitale piano af te laten spelen. Daar kunt u naar luisteren, maar uiteraard ook mee samenspelen.

Nieuwsgierig geworden?

De Digital Classic mini Grand Elite III digitale vleugel staat in onze winkel speelklaar opgesteld, waar we u graag ontvangen met een bak vers gezette koffie. U kunt het instrument in alle rust bespelen en vergelijken met de andere genoemde modellen. Wij voorzien u graag van gedegen advies.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Meegeleverde accessoires handleiding en adapter
Diepte 101,5 cm
Breedte 139,0 cm
Hoogte 85,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Oostendorp
Garantie 5 jaar
Kleur zwart hoogglans
Polyfonie 256
Opslag Intern, USB
Aansluitingen DC IN, Headphones, MIDI, AUX IN, AUX OUT, USB TO DEVICE, USB TO HOST
USB-audio ja
Opnamefunctie ja
Effecten Reverb, Chorus, Intelligent Acoustic Control (IAC) and Stereophonic Optimizer
Omschrijving klanken 40 Voices + 18 Drum/SFX Kits + 480 XG Voices
Aantal klanken 538
Aantal toetsen 88
Toongenerator CFX Binaural sampling, Improved VRM and Bösendorfer Imperial piano
Vermogen 2 x 40W + 1 x 40W + 1 x 70W
Ingebouwde speakers ja
Touchscreen nee
Soort display Full Dots LCD
Afsluitbaar ja
Pedalen 3
Klavier Gewogen Graded Hammer en aanslaggevoelig
Artikelcode P043477