7,5% Extra Cyberkorting! Automatisch toegepast in de winkelwagen

Hauptwerk orgels

Hauptwerk orgels

Wat is Hauptwerk?

Hauptwerk brengt het geluid van ‘s werelds beste pijporgels naar muzikanten verspreid over de hele wereld. Hauptwerk is een hoogstaand softwaresampler voor virtuele pijporgels. Een virtueel pijporgel is een muziekinstrument dat op elektronische wijze het geluid voortbrengt van bestaande pijporgels. Het Hauptwerk programma maakt het mogelijk voor organisten om samplessets in te laden van meerdere pijporgels. De samples van Hauptwerk zijn allemaal pijp voor pijp opgenomen, het geluid klinkt bijna net zo mooi als de originele akoestiek van het kerkgebouw. Het systeem van Hauptwerk is gebruiksvriendelijk en zeer geliefd onder de organisten.

Button hauptwerk orgels

Content Cambiare met Hauptwerk

Hoe werkt Hauptwerk?

Hauptwerk is een gebruiksvriendelijk systeem, u hoeft geen technicus te zijn om Hauptwerk te gebruiken. U kunt de samples van Hauptwerk gebruiken via een tablet met touchscreen dat is gevestigd in uw Hauptwerk orgel. Op deze tablet kunt u verschillende orgels inladen. Op het scherm van de tablet ziet u welke mogelijkheden er zijn.

Het is ook mogelijk om het Hauptwerk computersysteem te bedienen aan de hand van fysieke registers of een combinatie van een tablet en fysieke registers. Het is ook mogelijk om Hauptwerk te gebruiken via een MIDI-aansluiting. Zo kunt u ook de samplesets van Hauptwerk gebruiken op een keyboard met een MIDI-aansluiting. Wat u nodig heeft om Hauptwerk te bedienen? Een keyboard of orgel met een MIDI-aansluiting, een MIDI-interface en een PC met voldoende werkgeheugen en een (meerkanaals) geluidskaart.

U kunt ook het geluid van de samplesets van Hauptwerk mixen. U kunt dan het geluid van de pijporgels inladen op uw audioprogramma (DAW), bijvoorbeeld Logic, Fruityloops of Pro Tools. Het is mogelijk om het Hauptwerk programma te gebruiken op meerdere schermen. Met Hauptwerk kunt u maar liefst 1024 verschillende audiokanalen gebruiken of 512 stereokanalen. Hauptwerk is zowel beschikbaar op Windows als voor macOSX.

Hauptwerk software

Een realistisch geluid

De samplesets van Hauptwerk zijn opgenomen van echte pijporgels uit (bekende) kerken. Het geluid is pijp voor pijp opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de samples bijna net zo realistisch is als het originele geluid van de desbetreffende kerkorgels. Met dit geluid waan je je achter een prachtige barok-orgel in Parijs of een wellicht achter een grandioze kerkorgel bij u in de buurt. Zo heeft Hauptwerk ook samplesets van de St. Michaelskerk uit Zwolle, de Martinkerk in Groningen of van de Domkerk van Utrecht.

Het geluid van een pijporgel klinkt niet mooi in iedere ruimte. In sommige ruimtes kan het geluid dof klinken, omdat orgels zijn gemaakt voor een ruimte met akoestiek. Een elektrische pijporgel met Hauptwerk is dan de perfecte optie, want het geluid van een Hauptwerk orgel klinkt mooi en vol in elke ruimte als de juiste versterking wordt gebruikt. Het Hauptwerk systeem is zo ingericht dat er zelfs duizenden pijpen tegelijk afgespeeld kunnen worden. Er kan op een Hauptwerk orgel een enorm bereik aan polyfonie worden gespeeld.

Samplesets kopen

Hauptwerk biedt een verzameling van samplesets aan. De samplesets van Hauptwerk zijn te koop vanaf hun eigen site. Hier kunt u losse samples kopen, maar kunt u ook een pakket aanschaffen. Ook is het mogelijk om via hun site een abonnement aan te schaffen voor verschillende Hauptwerk samples. Hier betaald u een maandelijks bedrag voor.  

Hauptwerk orgels

Het Hauptwerk systeem is beschikbaar op de orgels van Content. Wij verkopen ook een aantal Content orgels met een Hauptwerk systeem. Het systeem van Hauptwerk is ook beschikbaar op andere orgels, maar wij raden Content aan. Op de Hauptwerk orgels van Content is het Hauptwerk systeem al geïnstalleerd en zijn er al een aantal samplesets beschikbaar. De orgels van Content met een Hauptwerk systeem zijn de orgels uit de Cambiare serie. De volgende orgels die te koop zijn bij Oostendorp Muziek hebben een Hauptwerk systeem: Content Cambiare 223, Content Cambiare 312, Content Cambiare 315, Content Cambiare 323, Content Cambiare 325 en de Content Cambiare 335.

Waarom een Hauptwerk orgel van Content Orgels?

Op een aantal orgels van Content is het Hauptwerk systeem al uitgerust. U koopt dan eigenlijk twee in één. Daarnaast zorgt Content voor de juiste klankbeleving. Dit doen ze door het toevoegen van een goed audiosysteem. Een goed audiosysteem zorgt voor versterking, juiste afstelling en een hoogwaardig geluid. De Content Orgels hebben een eigen audioprotocol, waarbij de vertaling van digitale opnames (software) naar analoog hoorbare klanken zonder kwaliteitsverlies verloopt. Content Orgels past een strenge selectie toe op de keuze van audio-materialen en ze ontwikkelen zoveel als mogelijk intern. Content voegt eigen versterkers, gecombineerd met een innovatief uitgedacht passief HQ-audiosysteem toe aan de Content Haupterk orgels. Volgens Content Orgels is alleen het beste goed genoeg.

Content logo

Kom langs in onze showroom

In onze showroom is een speciale orgelruimte ingericht. Deze orgelruimte staat vol met topkwaliteit orgels. U krijgt in onze showroom alle tijd en ruimte om de orgels te bespelen en uit te proberen. Onze adviseurs voorzien u graag van informatie en zij kunnen uw vragen beantwoorden. U kunt een afspraak plannen via onze website, en ook zonder afspraak bent u van harte welkom. In onze showroom staan ook een aantal Content Cambiare orgels met een Hauptwerk systeem. Onze adviseurs kunnen aan u laten zien hoe deze orgels werken en hoe u het systeem kunt gebruiken.

Maak een afspraak button