Kawai ES110 vs Yamaha P125

Kawai ES110 vs Yamaha P125

Kawai en Yamaha zijn twee Japanse producenten van akoestische en digitale piano’s. Op deze pagina gaan de ES110 en P125 vergeleken worden, twee stagepiano’s in het lagere segment. De Yamaha P125 is verkrijgbaar in het zwart en wit. De Kawai ES110 is in dezelfde twee kleuren beschikbaar en is iets goedkoper. Maar welk van deze twee digitale piano’s is de beste keuze? Lees het hier!


De overeenkomsten: Yamaha P-125 vs. Kawai ES-110

De prijs zit niet zoveel verschil in, zijn er meer overeenkomsten tussen de instrumenten? Zeker weten! Van de buitenkant lijken de instrumenten veel op elkaar, beide 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Voor de rest neemt het instrument zo min mogelijk ruimte in en wegen de piano’s slechts 12 kilo. Ideaal om mee op te treden dus! De polyfonie van de instrumenten is gelijk, wat inhoudt dat de instrumenten 192 klanken tegelijk kunnen laten horen. De speakers van de instrumenten hebben hetzelfde vermogen, namelijk 2x7 Watt.

De verschillen: Kawai ES-110 vs Yamaha P-125

Allereerst zit er een klein verschil in het aantal klanken, de P-45 heeft 24 sounds en de de ES-110 19. Van die 19 zijn er wel 8 verschillende pianoklanken, waar de Yamaha 4 verschillende klanken heeft. Bij het instrumenten van Kawai wordt het geluid gemaakt door de Harmonic Imaging toongenerator. De Yamaha P-125 beschikt over de verbeterde Pure CF Sound Engine.

Er zit een klein verschil in het aantal aansluitingen, bij de P-125 is het namelijk mogelijk om een pedaal unit aan te sluiten. Beide instrumenten hebben 2 hoofdtelefoonaansluitingen. Als extra heeft het instrument van Kawai de mogelijkheid verbinding te maken via Bluetooth.

Conclusie: Yamaha P125 vs Kawai ES110

Er zitten relatief weinig verschillen tussen de Yamaha P-125 en de Kawai ES-110. De piano’s beschikken over het belangrijkste bij een digitale piano: 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen. Er zitten wel kleine verschillen in het aantal sounds en natuurlijk klinken de instrumenten iets anders. Benieuwd hoe het instrument in het echt klinkt? Kom langs in onze showroom en ervaar het instrument zelf!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg