NV5S vs NV5 Kawai

Kawai NV-5 vs. NV-5S

De Kawai NV-5 was op de markt gebracht in 2019 en is 2021 vervangen voor de Kawai NV-5S. Deze hybride piano is onderdeel van Kawai’s hoogwaardige Novus serie, waar ook de NV-10S onderdeel van uitmaakt. Maar wat is er hetzelfde gebleven of veranderd van de NV-5 naar de NV-5S? U leest het op deze pagina!

Kawai NV-5 vs. NV-5S: Wat blijft hetzelfde?

De Kawai NV-5 had al het Millennium 3 mechaniek en dit zit ook weer in de NV-5S. Dit mechaniek, bestaande uit ruim 6000 onderdelen, zorgt ervoor dat het klavier identiek voelt als dat van een akoestische piano. Ook het unieke dempermechaniek van de piano blijft hetzelfde. Deze mechaniek met half-pedaalfunctie zorgt voor een erg realistisch gevoel tijdens het spelen.

Ook de bediening van het instrument blijft hetzelfde, dit gebeurd namelijk via het 5 inch touchscreen-scherm aan de linkerkant van het klavier.

Kawai NV-5 naar NV-5S: Wat is er veranderd?

Allereerst is de sample van de Shigeru Kawai vleugel verbeterd. Hiervoor is gebruik gemaakt van de zelf ontwikkelde SK-EX rendering techniek, waardoor de samples extra realistisch klinken. Ook is het speaker-systeem verbeterd.

Waar de NV-5 al kon beschikken over de USB en MIDI jacks, heeft de NV-5S als extra Bluetooth MIDI en Audio technologie. Zo kunt u verbinding maken met uw telefoon en meespelen met uw favoriete nummers.

Conclusie: Kawai NV-5S vs NV-5

Geconcludeerd kan worden dat de krachten van de NV-5 behouden zijn en het instrument op enkele plekken zelfs verbeterd is. Een grote verbetering is de nieuw ontwikkelde samples en het verbeterde speakersysteem. Daarnaast is het instrument met de tijd meegegaan met de mogelijkheid om te verbinden met het instrument via Bluetooth. Bent u benieuwd hoe de Kawai NV-5S in het echt klinkt? Kom langs in onze showroom of bekijk op de productpagina de sounddemo!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg