Showroom weer geopend: plan nu een afspraak!

KORG b2 Review

Korg B2 Review

De Korg B2 is een instap-digitale piano van het Japanse merk. De Korg B2 komt in drie verschillende varianten: de standaard Korg B2, Korg B2N en de Korg B2SP. Verderop kunt u een review vinden van de Korg B2N en Korg B2SP, maar eerst over de ‘standaard’ Korg B2.

De Korg B2 is verkrijgbaar in het zwart en wit, beide piano’s kosten circa €375,-. Maar is dit instrument het aanschaffen waard? Lees het in deze review van de Korg B2!


Review Korg B2: specificaties

Allereerst is het klavier van het instrument van belang, het klavier van de Korg B2 heeft 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Dit is de belangrijkste vereiste aan een digitale piano, omdat het hierdoor zo dicht mogelijk bij het gevoel van een akoestische piano komt. De Korg B2 heeft 12 verschillende sounds en een polyfonie van 120. Dat laatste houdt in hoeveel verschillende klanken het instrument tegelijk kan laten horen. Dit is bijvoorbeeld meer dan bij de vergelijkbare piano van Yamaha (P45), die 10 verschillende sounds heeft en een polyfonie van 64. Zoals verwacht mag worden kan er een koptelefoon en een pedaal aangesloten worden, het sustainpedaal wordt zelfs al bij de B2 geleverd.

Korg B2 review: het geluid

Het vermogen van de speakers is erg hoog voor de prijsklasse, namelijk 2 x 15 Watt. Voor concurrenten zoals de Yamaha P45 en Roland FP-10 is dit slechts 2 x 6 Watt. Bent u benieuwd hoe de Korg B2 klinkt? Kom langs in onze winkel of bekijk onderstaande sounddemo!

Korg B2SP review

Bent u overtuigd van de voordelen van de Korg B2 maar wilt u er een mooi pianomeubel bij? Dan is de Korg B2SP de match! De Korg B2SP is (vrijwel) hetzelfde als de Korg B2, alleen krijgt u er dan een onderstel bij met maarliefst 3 pedalen. Zo krijgt uw Korg B2 een klassieke en strakke uitstraling zonder te veel ruimte in te nemen!

Korg B2N review

De Korg B2N heeft voor een groot deel dezelfde functionaliteiten als de Korg B2, maar beschikt over een klavier met een lichtere aanslag. De toetsen zijn dus niet meer gewogen, maar half gewogen. De Korg B2N is met een prijskaartje van €329, - goedkoper dan de Korg B2.

Conclusie: Korg B2 review

De Korg B2 is een erg geschikte piano om op te leren piano spelen. Het instrument doet absoluut niet onder voor de instap-piano’s van concurrerende merken zoals Yamaha, Casio en Roland. Bekijk hieronder de verschillende versies van de Korg B2!

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg