Korg B2 vs Roland FP-10

Korg B2 vs. Roland FP-10

Korg en Roland zijn beide bekende merken als het aankomt op digitale piano’s. De twee merken maken zowel digitale piano’s voor beginners als voor de gevorderde speler. De Korg B2 en Roland FP-10 zijn twee instap piano's van de merken.

De Korg B2 is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: de Korg B2, Korg B2N en Korg B2SP. De Korg B2SP is hetzelfde als de Korg B2, maar dan met een mooi meubel eronder. De B2N is een goedkopere versie van de B2, deze wordt verderop verder beschreven. De Korg B2 kost ongeveer €380. De Roland FP-10 heeft met een prijs van €495,- een iets groter prijskaartje. Maar welk van deze instrumenten is voor u de beste keuze? Dat leest u op deze pagina!


De overeenkomsten: FP-10 vs. B2

Van de buitenkant lijken de instrumenten erg op elkaar, ze hebben ongeveer dezelfde omvang en wegen circa 12 kilo. De FP-10 is alleen in het zwart verkrijgbaar, waar de B2 van Korg ook nog een witte uitvoering heeft.

Beide piano’s beschikken over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Dit is essentieel om het echte pianogevoel te krijgen. De FP-10 heeft daarbij nog dat de toetsen gewogen Graded Hammer zijn, wat de toetsen van de akoestische piano extra goed nabootst.

Op het gebied van aansluitingen komen de piano’s erg overeen, het is bij beide mogelijk een koptelefoon en pedaal aan te sluiten. Beide instrumenten hebben AUDIO-IN en USB aansluitingen, daarnaast heeft de FP-10 nog de mogelijkheid om te verbinden met  Bluetooth.

De verschillen: B2 vs. FP-10

Het eerste grote verschil tussen de instrumenten zit in de speakers. Het vermogen van de FP-10 is 2x6 Watt, waar dat van de goedkopere Korg B2 2x15 Watt is. Het aantal verschillende sounds verschilt weinig, de B2 heeft 12 klanken en de FP-10 15. De polyfonie, het aantal klanken dat het instrument tegelijk kan laten horen, is bij de Korg B2 iets hoger (120 tegenover 96 van de FP-10). 

Conclusie: Roland FP-10 vs. Korg B2

Het is lastig om aan te geven welk instrument beter is. De Roland FP-10 verslaat de B2 als het aankomt op het klavier. Aan de andere kant zijn de speakers van de Korg B2 veel beter dan de speakers van de FP-10. Bent u benieuwd hoe de piano’s in het echt klinken en welke daarvan uw voorkeur heeft? Kom langs in onze winkel en ervaar de instrumenten zelf!


Roland FP-10 vs. Korg B2N

Dan is er nog de goedkopere variant van de B2, de Korg B2N. Op belangrijke onderdelen, zoals gewogen klavier en speakers, is op bezuinigd. Het klavier is bijvoorbeeld niet meer gewogen, maar half gewogen. Daarnaast zijn de speakers niet meer 2x15 Watt maar 2x9 Watt. De Korg B2N is van deze drie dus de minst geschikte optie.

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg