Yamaha P-125 vs Korg B2

Korg B2 vs. Yamaha P-125

Korg en Yamaha zijn beide bekende merken als het aankomt op digitale piano’s. Yamaha maakt, in tegenstelling tot Korg, naast de digitale instrumenten ook akoestische piano’s. De Korg B2 en Yamaha P125 zijn twee stagepiano’s van de merken.

De Korg B2 is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: de Korg B2, Korg B2N en Korg B2SP. De Korg B2SP is hetzelfde als de Korg B2, maar dan met een mooi meubel eronder. De B2N is een goedkopere versie van de B2, deze wordt verderop verder beschreven. De Korg B2 kost ongeveer €380. De Yamaha P125 zit in een hoger prijssegment, met een prijskaartje van €615,-. Maar welk van deze instrumenten is voor u de beste keuze? Dat leest u op deze pagina!


De overeenkomsten: P-125 vs. B2

Zoals al genoemd zijn het twee stagepiano’s, wat het uiterlijk van de piano’s erg vergelijkbaar maakt. De afmetingen zijn ongeveer hetzelfde en het gewicht is van beide ongeveer 11,5 kilo.

Beide instrumenten beschikken over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. De P-125 heeft daarbij ook nog dat de toetsen gewogen Graded Hammer zijn, wat de hamer aanslag bij akoestische piano’s nabootst.

De verschillen: B2 vs. P-125

Er zijn veel verschillen tussen de P-125 en B2, om te beginnen bij het aantal klanken. De P-125 heeft 24 klanken en de Korg B2 maar de helft. De klanken bij de Yamaha worden gegenereerd door de verbeterde Pure CF Sound Engine, bij de Korg is dit de Stereo PCM. De polyfonie van de P-125 is iets hoger met 192 tegenover 120 van de B2.

Als het op de speakers aankomt heeft de Korg B2 weer het voordeel. De speakers hebben een vermogen van 2x15 Watt, waar de P-125 ‘slechts’ 2x7 Watt.

Op het gebied van aansluitmogelijkheden heeft de p-125 meer te bieden, zo kunnen er niet één maar twee hoofdtelefoons worden aangesloten. Ook is het mogelijk een pedaalunit aan te sluiten.

Conclusie: Yamaha P-125 vs. Korg B2

Het is lastig om te zeggen welke van deze twee instrumenten de beste keuze is, zeker omdat het twee verschillende prijssegmenten zijn. Het klavier van de Yamaha P-125 is met het graded hammer systeem beter, ook heeft het instrument meer mogelijkheden. Dit kan ervoor zorgen dat u langer met de piano verder kan in plaats van er snel op uitgekeken zijn.

Het voordeel van de Korg B2 is natuurlijk de prijs, daarnaast hebben de speakers een groter vermogen. Bent u benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Ervaar de piano’s in onze showroom en profiteer van deskundig advies van onze medewerkers!

Gratis winkelafspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg