Johannus orgel

Johannus orgel, toonaangevend in de orgelwereld

Johannus orgelbouw is een producent van klassieke orgels van hoge kwaliteit. Johannus is heeft niet alleen een goede reputatie in Nederland, maar wereldwijd ook. De Johannus orgels zijn een begrip in de wereld van klassieke orgels. Al sinds 1977 is Oostendorp Muziek specialist op het gebied van verkoop van klassieke orgels. Wij hebben nieuwe en tweedehands Johannus orgels in ons assortiment.

Bekijk Johannus orgels

Superieure klank

Johannus orgelbouw is in de jaren ‘60 van de vorige eeuw begonnen met het produceren van orgels. Door het gebruik van hoogstaande techniek en het creëren van een realistisch, overweldigend geluid is Johannus orgelbouw uitgegroeid tot een van de grootste producenten van digitale orgels.

Een Johannus orgel laat u een kerkorgel beleven in uw eigen huiskamer. Door geavanceerde sampling technieken klinkt een Johannus orgel als een echt orgel. Zij zijn erin geslaagd om het 'levende' geluid van beroemde pijporgels te implementeren in hun orgels. De techniek die Johannus hiervoor gebruikt, wordt Real Time Sampling genoemd. In de nieuwste Johannus orgels is het zelfs mogelijk om het orgel virtueel in een andere kerk te plaatsen. Hierdoor komt de orgelklank echt tot leven met een prachtige akoestiek.

 

Johannus, voor iedereen!

Johannus orgel Studio 150

Johannus heeft verschillende series in productie, zodat iedere organist een orgel naar zijn wens kan vinden. Deze orgels variëren van instapmodellen tot orgels die de meest geavanceerde technieken van het moment bevatten. Naast verschillende reguliere klassieke orgels heeft Johannus ook een orgel in keyboard behuizing in productie, de Johannus One.

Johannus Studio

De productielijn van Johannus begint bij het Studio-model. Dit model is een instapmodel orgel dat uitermate geschikt is voor beginnende organisten. Het beschikt over genoeg registers om ruim te variëren in klank. De Johannus Studio serie bestaat uit een model met twee klavieren en een model met drie klavieren. Het grotere model heeft naast een extra klavier ook verschillende extra registers.

Johannus Opus

De volgende serie van Johannus is de Opus serie. Deze serie is een van de populairste Johannus orgels ooit. Dit model beschikt over meer stemmen dan de Studio-modellen en zorgt daarmee voor nog meer mogelijkheden om de muziek tot zijn recht te laten komen. Ook dit model is in twee varianten beschikbaar, met twee of drie klavieren.

Johannus Classic

De Classic serie van Johannus heeft een moderne uitstraling en staat toch volledig in de traditie van de klassieke orgels. Ondanks de hedendaagse vormgeving straalt het meubel rust uit. De orgels uit deze serie hebben een divers aanbod aan registers met een weergaloze klank. Deze serie heeft verschillende geavanceerde technieken ingebouwd waarmee de organist bijvoorbeeld bepalen vanaf welke positie hij het orgel beluistert.

Johannus Vivaldi

De top van de digitale orgels van Johannus is de Vivaldi serie. Deze serie heeft het beste van het beste in huis en beschikbaar in drie verschillende modellen. De serie bevat een prachtig speakersysteem dat zorgt voor een uitgebalanceerde, overweldigende klank. Verder is de dispositie ontzettend uitgebreid om eindeloos te kunnen variëren met registraties.

Johannus orgel LiVE IIIJohannus LiVE

Boven de Vivaldi-serie is er binnen de Johannus orgels nog één serie die groter is, de befaamde LiVE serie. Deze orgels benaderen de klank en het gevoel dat een pijporgel oproept. Met een LiVE schakelt u gemakkelijk over tussen beroemde orgels uit onder andere Utrecht, Parijs en meer. De LiVE-serie heeft drie verschillende modellen, de III, 3T en 2T. Met een LiVE orgel heeft u de beschikking over de beste samples van bekende pijporgels uit de hele wereld.

 

Johannus orgel tweedehands

In de showroom in Wezep staat een groot assortiment aan Johannus Orgels opgesteld. Van de kleinere tot de grotere orgels. Naast de nieuwe Johannus orgels treft u ook een ruim aanbod tweedehands Johannus orgels. Deze zijn goed onderhouden en door onze technische dienst uitgebreid gecontroleerd. 

Plan een winkel afspraak

Bekijk onze collectie Johannus orgels

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

De Johannus Academy

Johannus heeft een Orgel Academy opgericht waarbij u via youtubevideo's tips en trucs krijgt voor het gebruik en bespelen van uw orgel. Kijkt u mee?!

Johannus Menu - bediening

Johannus Menu - ambiance

Johannus Menu - crescendo

Johannus Menu - datadump

Johannus Functies - koppels

 

Gerelateerde teksten:

Content orgel

Viscount orgel

Hammond orgel

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg