Nieuwe showroom Hilversum: nu geopend!

Samick piano

Samick piano

Samick is een fabrikant van muziekinstrumenten uit Zuid-Korea opgericht in 1958. Het bedrijf produceert naast toetsinstrumenten ook strijk-, snaar- en blaasinstrumenten. Piano’s van Samick vallen meestal in de bovenkant van de middenklasse, maar de SU modellen behoren tot de topserie van het merk. De Samick Company heeft banden met grote Duitse merken als Bechstein, Seiler en Steinway & Sons. Samick piano’s zijn er in verschillende maten, van 110cm tot 143cm. 

Bekijk alle piano's

Over het merk Samick

Het Zuid-Koreaanse Samick is de grootste pianofabriek in eigen land en één van de grootste spelers ter wereld op pianogebied. Het bedrijf is Zuid-Koreaans, maar de grootste fabriek van het merk staat in Indonesië.

De Samick company heeft grote belangen in grote Duitse merken als Bechstein, Seiler en Steinway & Sons. Als redelijk jong bedrijf (sinds 1958) heeft Samick toch al een goede naam voor zichzelf gemaakt en al diverse certificaten gekregen voor de hoge kwaliteit die ze leveren. Zo kreeg het bedrijf als eerste in de branche het ISO 9002 certificaat.

Andere merknamen van Samick

Samick produceert de meeste toetsinstrumenten onder de eigen naam, maar heeft ook enkele andere merknamen in het bezit. Zo kocht Samick het Amerikaanse merk Kohler & Campbell, wat enkele jaren ervoor failliet was gegaan. In het jaar 2001 werd het merk Wm. Knabe & Co. gekocht.

Van 2002 tot 2008 had Samick een samenwerking met Bechstein, hierdoor kon het bedrijf profiteren van de (technische) kennis van Bechstein. in 2010 had het bedrijf 32% van de aandelen van Steinway&Sons, maar enkele jaren later kocht een priveinvesteerder het hele bedrijf Steinway.

Het meest bekende merk van Samick(naast Samick zelf) is Seiler. De Duitse pianofabrikant werd in 2008 overgenomen door het Zuid-Koreaanse Samick. De productie van de Ed Seiler piano's wordt nog steeds gedaan in het Duitse Kizingen.

Samick vleugels

Ongeveer tien jaar na de oprichting startte Samick met het produceren van vleugels. Op dit moment hanteert het bedrijf twee vleugelseries: Samick NSG serie en Samick SIG serie. De eerste serie is meer de concertlijn en de SIG-serie is meer geschikt voor thuisgebruik.

Bij Oostendorp Muziek is een wisselend aanbod aan tweedehands Samick vleugels te vinden. Benieuwd welke vleugels wij op dit moment in ons assortiment hebben? Bekijk dan hier alle vleugels!

Tweedehands Samick piano

Bij Oostendorp Muziek is een wisselend aanbod aan tweedehands Samick piano’s te vinden. Tweedehands piano’s zijn altijd grondig nagelopen en waar nodig gereviseerd. De piano’s worde volledig gereinigd en krasvrij gemaakt, zodat u weer klaar bent voor tientallen jaren speelplezier. Bekijk via onderstaande button het huidige aanbod Samick piano's!

Bekijk Samick piano's

Gerelateerde teksten:

Kawai piano

Kemble piano

Pearl River piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg