U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Yamaha B3E SC2 PE messing silent piano (zwart hoogglans)

De Yamaha B3E SC2 silent piano maakt onderdeel uit van de B-serie van Yamaha. Deze pianolijn behoort tot de instapmodellen van Yamaha. De klank is sprankelend met een diepe bas zoals u van Yamaha gewend bent. Deze Yamaha piano combineert klassiek met modern met de inbouw van een silent systeem zodat u ook met hoofdtelefoon kunt spelen. Zo heeft u nooit meer last van omgevingsgeluid, veroorzaakt u geen geluidsoverlast en kunt u op alle tijdstippen van de dag spelen.Het vernieuwde SC2 silent systeem is ook nog eens ruim verbeterd en produceert zo'n gedetailleerd pianogeluid dat u bijna vergeet dat u een hoofdtelefoon op heeft.

Lees verder >
€ 8.887,00
€ 8.530,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 120,00 per maand
Beschikbare Varianten
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires
beleef
Yamaha B3E SC2 PE messing silent piano (zwart hoogglans)
Bekijk de video

Meer Informatie

De Yamaha B3E SC2 silent piano maakt onderdeel uit van de B-serie van Yamaha. Met de B1 en de B2 onder zich mag de B3 zich de grootste en hoogste silent piano noemen uit de B-serie. Deze pianolijn behoort tot de instapmodellen van Yamaha. De B3E is te vergelijken met de Yamaha U1, waarvan de kast, het frame en de kam overeenkomen. In de U-serie is een betrouwbare soort staalsnaren gebruikt van Japanse fabricage. De bassnaren daarentegen zijn ontwikkeld door Yamaha zelf. Ten behoeve van de stemvastheid van het instrument, zijn de stemblokken vervaardigd van gelaagd esdoornhout. Dat vormt een sterke basis voor de zogenaamde stempennen die voorzien zijn van schroefdraad. Een optimale stemstabiliteit is het resultaat! Het vernieuwde SC2 silent systeem is ook nog eens ruim verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, SG2.

SC2 Silent systeem

Dit silent systeem van Yamaha heeft een aantal nieuwe kenmerken gekregen die de kwaliteit van het geluid van de piano wanneer u met hoofdtelefoon speelt flink verbetert. Bij het opnemen van de samples is in dit systeem Binaural Sampling gebruikt, een techniek met een zeer specifieke plaatsing van de microfoons zodat het geluid precies zo wordt geregistreerd als door het menselijk gehoor. De piano heeft daardoor een natuurlijke en ruimtelijke klank zodat u nauwelijks merkt dat u een hoofdtelefoon draagt. Daarnaast zijn de samples gedetailleerder door toevoegingen zoals Virtual Resonance Modelling, wat resonantie realistisch nabootst voor een verfijnd pianogeluid. Ook is de maximale polyfonie verhoogd van 64 naar 256 zodat u zelfs de meest complexe stukken kunt spelen met het silent systeem ingeschakeld zonder dat er tonen wegvallen.

Sprankelende Pianoklank

Door haar hoogte van 121 cm is ook de klank van de Yamaha B3E SC2 veruit de beste in vergelijking met de andere twee piano’s uit de B-serie. Langere bassnaren en een grote zangbodem bevorderen de klank van de piano. Om de inharmoniciteit, ook wel vervorming genoemd, tegen te gaan zijn langere snaren ideaal. Omdat dit model over een massieve zangbodem beschikt van het langzaam groeiende sparrenhout, is aan de modelnaam een ‘E’ toegevoegd. De resonantie krijgt door de massieve zangbodem meer ruimte, wat de diepte van uw pianoklank vergroot. Bovendien zorgt de constructie van de achterkant die met vijf steunbalken verbonden is met de zangbodem voor een betere overbrenging van de klank.

Klassiek en modern in één

Het strakke meubel is gestoeld op de klassieke piano meubels. Het silent systeem is enkel zichtbaar aan het kleine kastje links onder het klavier. De B3E is daardoor niet te statig maar ook niet teveel op de achtergrond. Het eigen ontwikkelde mechaniek van de Yamaha piano’s is buitengewoon egaal verdeeld. Uw toucher kunt u met dit mechaniek erg goed ontwikkelen, en het maakt de piano’s tot geweldige studie- en speelinstrumenten. Wilt u de Yamaha B3E silent piano beter leren kennen? We ontvangen u graag met een vers kopje koffie in onze showroom!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 241,0 kg
Diepte 62,0 cm
Breedte 152,0 cm
Hoogte 121,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 67,3 cm
Beslag messing
Artikelcode P043310