Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Yamaha YUS3 SG PE messing silent piano

De Yamaha YUS3 is een combinatie van kwalitatieve klanken in een solide kast, mede dankzij de concert-hoogte van 131 cm. De tonen van de YUS3 zijn rijk aan details en geven u de ruimte om uw eigen klank te ontwikkelen. De diepe bas en heldere discant geven uw spel kracht en nuance. De extra lange toets van deze Yamaha piano geeft u extra mogelijkheden om de expressie van deze mooie piano nog beter tot zijn recht te laten komen. Yamaha is geschikt voor zeer uiteenlopende muziekstijlen dankzij de ruimte die de klank u geeft, vandaar ook de voorliefde voor Yamaha van conservatoria en veel muzikanten. De snaren en hamers zijn van hetzelfde kaliber als die van Yamaha’s top-of-the-bill SU7. De YUS3 heeft een grotere kast dan de YUS1, waardoor u van een voller geluid geniet. 

Daarnaast heeft deze YUS3SG een silent systeem waarmee u gemakkelijk schakelt tussen akoestisch en digitaal spelen. Net als bij een doorgaans silent systeem kunt u kiezen uit klanken van andere instrumenten. Daarbovenop kunt u met de YUS3SG deze additionele klanken met elkaar mengen en met het eigen pianogeluid van de YUS3!

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 12.995,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Ja, opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

> Meer informatie

Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

Onderhoud dat is gedaan aan deze Yamaha YUS3 SG

De werkzaamheden die de pianotechnici verrichten bevorderen de duurzaamheid, klank en speelbaarheid van de piano met als doel het speelplezier voor de pianist te optimaliseren. Elke tweedehands piano die bij ons binnenkomt gaat eerst naar de werkplaats. Welk onderhoud heeft deze Yamaha YUS3 piano gehad?

  • Het meubel is natuurlijk tweedehands, maar we begrijpen heel goed dat zo’n meubelstuk uw kamer moet aanvullen en er zo mooi mogelijk uit moet zien. Onze afdeling meubelherstel besteedt aan elke piano een aantal dagen werk, zodat de lak van het meubel er zo goed mogelijk uitziet. Daarnaast zijn de messingkleurige onderdelen weer als nieuw gepolijst, zoals de scharnieren, wielen en pedalen.
  • Het klavier en mechaniek zijn afgeregeld, wat inhoudt dat alle duizenden onderdelen en stelschroeven op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor speelt elke toets weer zo gelijkmatig mogelijk, wat uw speelplezier positief beïnvloedt.
  • Het klavier is ook gereinigd en gepolijst, waarmee de toetsen van aanslag worden ontdaan. Zo zijn ze weer als niet, en het is ook ter bevordering van hygiëne en het speelgevoel. 
  • De speeltafel is gereinigd. De stiften geleiden de toetsen en zijn in de werkplaats voorzien van een gladde filmlaag. Hierdoor wordt de wrijving verminderd en de soepelheid van het spelen bevorderd.
  • Deze tweedehands piano is gestemd en geïntoneerd, zodat elke toon zuiver klinkt (door het stemmen) en hetzelfde klankvolume heeft.

Ervaar de YUS3SG zelf!

De YUS3 SG staat speelklaar opgesteld in onze showroom zodat u het instrument zelf kunt ervaren. Voor een afspraak met een van onze specialisten of meer informatie kunt u ons bereiken op 038 - 376 2954 en via [email protected].

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Bouwjaar 2008
Hoogte 131,0 cm
Productstatus Tweedehands
Opgesteld in Wezep ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Beslag messing
Artikelcode P005837-6222213