U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Roland FP10 review

Roland FP-10 review

Roland is één van de meest populaire merken als het aankomt op digitale piano’s. Het Japanse merk bestaat al sinds 1972 en het eerste instrument uit de FP-serie werd uitgebracht in 1991. In 2019 is de Roland FP-10 op de markt gekomen, dit is het instapmodel van het merk.

De Roland FP-10 is alleen verkrijgbaar in het zwart en kost ongeveer €495,-. Maar is de FP-10 het geld waard? Lees hier onze review van de Roland FP-10!

Review Roland FP-10: Specificaties

Allereerst is het bij een piano belangrijk dat het klavier goed is. De Roland FP-10 heeft het PHA-4 klavier, dat beschikt over 88 gewogen Graded Hammer en aanslaggevoelige toetsen. Het is belangrijk dat een piano dat heeft, zodat het zoveel mogelijk als een akoestische piano speelt.

De piano beschikt over 15 verschillende klanken, dit is iets meer dan de grote concurrent van Yamaha (P45, 10 klanken). Het is mogelijk om met Bluetooth verbinding te maken met het instrument en het is mogelijk om op te nemen in MIDI. Het is natuurlijk ook mogelijk om met een hoofdtelefoon op te spelen.

FP-10 review: Het geluid

Het geluid wordt gegenereerd door Rolands SuperNatural toongenerator. Dit is dezelfde engine die de duurdere Roland FP-30X heeft. De speakers van de piano hebben een vermogen van 2x6 Watt. Bent u benieuwd hoe de Roland FP-10 klinkt? Bekijk onderstaande sounddemo of ervaar het instrument zelf in onze winkel!

Conclusie: FP-10 review

Voor de prijsklasse waar de Roland FP-10 zich in bevindt heeft het instrument veel te bieden. Vergeleken met de Yamaha P-45 is de FP-10 de betere keuze, al hangt het natuurlijk wel af van welk geluid u mooier vindt. Wilt u toch meer mogelijkheden dan de FP-10? Dan is de Roland FP-30X een goede optie. Deze piano heeft meer mogelijkheden en een betere kwaliteit, waar u waarschijnlijk minder snel op uitgekeken bent.

AANKOOPTIP: OP MAAT GEMAAKTE STANDAARD VOOR FP-10

Wij hebben als enige pianowinkel een op maat gemaakte standaard voor de Roland FP10. Naast dat de standaard extra stevigheid geeft aan uw stagepiano maakt het ook nog eens van uw digitale piano een mooi klassiek meubel! Bekijk de piano en de pianostandaard hieronder. TIP: bestel de standaard als voordeelbundel bij de FP-10 en profiteer van meer dan 30% korting!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg