NU: Zomervoordeel weken | Tot wel 30% korting


Yamaha C3X PE messing vleugel

Yamaha heeft haar wereldberoemde C-vleugels volledig opnieuw ontworpen op basis van het laatste topmodel: de Yamaha CFX concertvleugel. De CX-serie werd geboren, en daarmee kreeg een van de meest bespeelde vleugels een opvolger: de Yamaha C3X.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 40.076,00
€ 34.499,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Ja, opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Ja, opgesteld Thuisbezorging

Meer informatie

Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires
beleef
Yamaha C3X PE messing vleugel
Bekijk de video

Meer Informatie

Yamaha C3X vleugel

Yamaha heeft haar wereldberoemde C-vleugels volledig opnieuw ontworpen op basis van het laatste topmodel: de Yamaha CFX concertvleugel. De CX-serie werd geboren, en daarmee kreeg een van de meest bespeelde vleugels een opvolger: de Yamaha C3X. Zoekt u dezelfde vleugel, maar net een slag groter? Bekijk dan de Yamaha C7X.

Nieuwe technieken

Verschillende technieken en materialen uit de CFX concertvleugel zijn gebruikt om de nieuwe line up naar een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen. Om te beginnen heeft de Yamaha C3X een nieuwe zangbodem gekregen, die op dezelfde manier gelijmd is als de CFX. Hierdoor is de klankprojectie sterk verbeterd. Ook zijn de hamers gebaseerd op die van de CFX vleugel. Hetzelfde vilt is gebruikt, echter is de grootte van de hamerkop aangepast aan de lengte van de vleugel.

Nieuwe, elegante uitstraling

Naast de techniek heeft ook het meubel een nieuwe, frisse uitstraling gekregen. In het vorige model waren nog verschillende ornamenten te zien; de nieuwe Yamaha C3X heeft juist strakke, elegante lijnen, die het instrument een rustigere uitstraling geven. Ook aan veiligheid is gedacht. Een stopmechanisme voorkomt dat de klepstok in de verkeerde positie wordt gezet en daarmee wordt de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner. Ook bevat de klavierklep een soft-close mechanisme.

Naar uw wensen

De Yamaha C3X wordt standaard geleverd in een luxe zwart hoogglans afwerking. Daarnaast is de C3X tegen meerprijs leverbaar in verschillende afwerkingen, waaronder wit hoogglans en mat zwart. Bovendien kunt u de C3X uitbreiden met een geavanceerd Yamaha SH silent systeem of Yamaha E3 disklavier systeem. 

Omdat de Yamaha C3X niet doorlopend in onze showroom staat opgesteld, bieden wij u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Yamaha in Rellingen, Duitsland (in de buurt van Hamburg). Hier kunt u uit maar liefst 3 splinternieuwe C3X vleugels het mooiste exemplaar uitzoeken. De enige voorwaarde die Yamaha hieraan stelt, is dat u zeker weet dat u een nieuwe C3X aan gaat schaffen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum ja
Gewicht 320,0 kg
Diepte 186,0 cm
Breedte 149,0 cm
Hoogte 101,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 62,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P006046