Afmetingen piano

Afmetingen piano

De afmetingen van piano’s kunnen erg verschillen, zeker bij akoestische piano’s. Op deze pagina kunt u lezen over wat de meest voorkomende piano afmetingen zijn. Bent u opzoek naar een compacte piano zodat deze net op een bepaalde plek past? Lees hieronder wat de minimale afmetingen van een kleine piano zijn!


Aantal toetsen piano

Vrijwel alle piano’s hebben 88 toetsen. Dit zijn 52 witten toeten en 36 zwarte toetsen. Er zijn enkele goedkope piano’s met minder toetsen, maar om goed piano te kunnen spelen zijn 88 toetsen essentieel.

Breedte piano

De breedte van de meeste piano’s is redelijk gelijk, omdat ze allemaal 88 toetsen hebben. Gemiddeld is een piano ongeveer 150 centimeter breed.

Hoogte piano

Bij akoestische piano’s is de hoogte erg van belang, een te lage piano heeft namelijk een minder geluid. Meestal is de hoogte van een piano tussen de 100 en 130 centimeter. Van de compactere digitale piano's is de hoogte veel kleiner, soms van maar 15 centimeter. Natuurlijk moeten deze piano's nog wel op een statief of op tafel worden gezet, waardoor de hoogte anders is.

Diepte piano

De diepte van een akoestische piano is meestal tussen de 50 en 60 centimeter. Bij digitale piano’s zijn er zelfs modellen met een diepte van slechts 20 centimeter, deze compacte piano’s worden ook wel stage piano’s genoemd.


Compacte piano P1

 

Kleine piano

Wanneer u opzoek bent naar een kleine compacte piano is allereerst een stage piano een goede optie. Deze instrumenten zijn relatief klein maar beschikken toch over 88 toetsen. 

Wilt u toch graag een mooi meubel in huis hebben staan? De Oostendorp P1 is de kleinste homepiano met een breedte van slechts 127.5 centimeter. Ideaal voor als u weinig ruimte hebt maar toch een mooi piano meubel in huis wilt!

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.