07-11: Genos workshops najaar 2018

Genos workshops

In het najaar van 2018 organiseren Oostendorp Muziek en Maarten Bijster weer interessante workshops voor u. Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden in uw Yamaha Genos? En vindt u het belangrijk om alles uit uw instrument te halen, zodat u maximaal van uw instrument kunt genieten?

Meld u dan aan voor de Workshop 'De basis van de Genos' en/of de Workshop 'Word een Genos-expert'. 

button AANMELDEN VOOR DE WACHTLIJST

LET OP: de workshop van 10 november 2018 is vol, inschrijving voor die datum is daarom gesloten. Als u zich aanmeldt via bovenstaande knop plaatsen wij u op een wachtlijst, zodat bij voldoende deelname wij weer een volgende editie van de workshops organiseren. 

Workshop 'Word een Genos-expert'

Datum: zaterdag 10 november 2018
Tijd: 13:00 tot 17:30
Gewenst niveau: enigszins ervaren en gevorderde Genos-spelers 

Bij deze workshop gaat u zelf aan de slag. De onderwerpen worden uitgelegd, waarna u met oefeningen het geleerde meteen in praktijk brengt. Vanwege de tijd worden de "kleinere" onderwerpen uitsluitend uitgelegd. U krijgt de duidelijke slides mee op papier, zodat u thuis verder kunt. In de pauze kan uw Genos voorzien worden van de nieuwste firmware.

Benodigde voorkennis: U kunt registraties maken, bewerken en opslaan. U kunt een MIDI song opnemen van uw eigen spel. Akkoorden kunt u met minimaal drie vingers spelen (Fingered, Fingered on Bass of AI Fingered mode). Het is handig als u de begrippen terts, kwint en septiem kent.

In de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld: 

  • AI Fingering - in deze modus heeft u de meeste controle over de akkoorden en bas
  • Arpeggiator
  • Live controls
  • En meer!
Update: De nieuwe Genos 2 is uit sinds November 2023!

 


 

Neem uw eigen Genos mee naar de workshop(s) en breng direct in praktijk wat u leert!

Wanneer u iets nieuws leert, wilt u waarschijnlijk niets liever dan dit direct in praktijk brengen. Tijdens deze Genos-workshops van Maarten Bijster is dat juist precies de bedoeling en we vragen u dan ook uw eigen keyboard mee te nemen en daarmee alle nieuwe weetjes, trucs, tips en “Aha-erlebnissen” ter plekke uit te proberen op uw keyboard aan de hand van kleine opdrachten. Niet alleen is dit leuker, maar op deze manier zult u ook beter onthouden wat u net geleerd heeft. Vergeet daarbij ook niet uw hoofdtelefoon mee te nemen.

Na elk onderwerp heeft u 5 à 10 minuten de tijd om zelf op uw eigen instrument uit te voeren en te proberen wat u net daarvoor geleerd heeft.

Vragen stellen over de onderwerpen

Tijdens en ook na afloop van de workshops heeft u ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen. Omdat er meerdere mensen aanwezig zullen zijn met belangstelling voor de workshop-onderwerpen, hebben we als enige spelregels:

  • De vragen die beantwoord worden, gaan uitsluitend over de onderwerpen in de betreffende workshop.

  • Heeft u een vraag die tijdens uw workshop(s) niet behandeld wordt? Geen probleem! Op het Oostendorp Genos- en Tyros Forum kunt u ook uw vraag stellen (en veel vragen zijn daar al eens gesteld en beantwoord). Nog geen lid? Kosteloos registreren kan hier.

  • Heeft u uw Genos bij Oostendorp Muziek aangeschaft, dan kunt u bovendien altijd een afspraak maken voor een persoonlijke workshop over uw instrument door een van de Oostendorp Genos specialisten.

Investering in nóg meer speel- en gebruikersplezier van uw Yamaha Genos

Deze workshops zijn een goede investering in uw kennis en daarmee ook in uw speelplezier. Deelname is kosteloos voor klanten van Oostendorp Muziek die de Yamaha Genos met het betreffende servicepakket hebben aangeschaft. Heeft u dit niet? Dan vragen wij voor deelname aan een volledige workshopmiddag een bijdrage van € 198,- per persoon. 

 


 

Inhoud Workshop 'De basis van de Genos'

Gewenst niveau: Beginners en enigszins ervaren Genos-spelers

Bij deze workshop gaat u zelf aan de slag. De onderwerpen worden uitgelegd, waarna u met oefeningen het geleerde meteen in praktijk brengt. Vanwege de tijd worden de "kleinere" onderwerpen uitsluitend uitgelegd. U krijgt de duidelijke slides mee op papier, zodat u thuis verder kunt. In de pauze kan uw Genos voorzien worden van de nieuwste firmware.

Benodigde voorkennis: U heeft de basisbediening van de Genos onder de knie en het is handig als u majeur-, mineur- en 7-akkoorden kunt spelen

In de workshop worden de volgende onderwerpen behandeld: 

  • Geheugenindeling en folderstructuur
  • Registraties
  • MIDI files opnemen en bewerken
  • Transpose
  • Klok en zomer-/wintertijd
  • Firmware update
  • Vrij toewijsbare knoppen
  • Song lists
  • Zoeken

 

Over Maarten Bijster

Maarten Bijster uit Amersfoort is al jaren kind aan huis bij Oostendorp Muziek en tevens één van de drie zeer gewaardeerde moderatoren op het Oostendorp Tyros (en tegenwoordig Genos-)  Forum. Een fanatieke keyboardspeler, die de mogelijkheden van zijn instrument tot in de puntjes beheerst.

Meer over Maarten Bijster en hoe hij tot zijn “obsessie” voor keyboards is gekomen leest u hier...