Namm '21 releases bij Oostendorp

NAMM ‘21: Believe in Music

De NAMM-show is een terugkerend spektakel waar grote merken hun nieuwste digitale instrumenten aan de wereld presenteren. Deze januari 2021 editie  had het inspirerende thema: Believe in Music!

Wij zetten van deze drie merken een aantal releases op een rij. Deze zijn stuk voor stuk terug te vinden bij Oostendorp Muziek. 

  • Yamaha komt met de CLP-725 en maakt zo de nieuwste CLP-serie compleet. Ook de nieuwe DGX-670 is ophanden.
  • Roland is gekomen met een nieuwe lijn F- en RP-stage piano’s.
  • Hammond lanceert twee uitvoeringen van het gave SK PRO stage keyboard!

Yamaha Clavinova CLP-725 digitale piano

Met de komst van de Yamaha Clavinova CLP-725 is de nieuwste lichting CLP-modellen compleet. Dit instapmodel is compact vormgegeven en verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Enkele highlights zijn de nieuwe samples van de concertvleugels  Yamaha CFX [binauraal] en de Bösendorfer Imperial. De VRM-technologie die een simulatie van pianoresonanties geeft, heeft ook een upgrade gehad. 

Yamaha DGX-670 digitale piano

Yamaha presenteerde de DGX-670 digitale piano als de opvolger van de DGX-660 digitale piano. De DGX-670 is een mooi instrument voor de beginnende pianist met ambities en zeker ook interessant voor de semi-gevorderde pianist. Het Pitch-Bend wheel is natuurlijk gebleven. De toevoegingen van honderden nieuwe voices en tientallen nieuwe styles breidt het arsenaal echter flink uit. En met een verhoogd polyfonie [voorheen 192 en nu 256] blijven uw noten behouden. 

En een dankbare toevoeging aan de Yamaha DGX-670 die vermeldt moet worden, is Bluetooth Audio! Stream muziek en speel mee met uw favoriete hits.

Roland FP-X stage piano’s

De Roland FP-serie is nu vervangen door respectievelijk Roland FP-30X, FP-60X en FP-90X. Voor een overzicht van verschillen tussen de FP-30 en FP-30X kunt u hier meer lezen.

De FP-60X heeft meer orgel- en pianoklanken, twee hoofdtelefoonuitgangen en ook nieuw: een aansluiting voor een microfoon, wat tevens voor de FP-90X geldt. Voor dit model is daarnaast de Super Natural sound engine vervangen door Pure Acoustic Piano Modelling. Hiermee wordt uw pianospel nog natuurgetrouwer/genuanceerder weergegeven.

Roland F701 en RP701 digitale pianos

De Roland F701 en RP701 zijn inhoudelijk gelijk, het meubel maakt het verschil. De F701 heeft een modern design en is verkrijgbaar in drie afwerkingen. De RP701 heeft een klassieke uitstraling en komt in vier kleuren. Het polyfonie is met deze nieuwe modellen verdubbelt naar 256. De digitale piano’s komen met een aantal klanken en een paar honderd extra songs!

Hammond SK PRO stage keyboard

En tot slot de Hammond SK PRO verkrijgbaar in een versie met 61 en een versie met 73 toetsen. Dit stage keyboard is bij uitstek geschikt om met een authentieke Hammond-orgelklank te performen. Het biedt daarentegen ook vleugelklanken en analoge synth-klanken. Een ingebouwde Leslie, drie sound engines, twee Wheels.. u leest er hier meer over.

Beleef Muziek!

Leuker dan lezen over instrumenten is het spelen ervan! Wij wensen iedereen een mooi, muzikaal 2021 toe!