Erkend Schimmel dealer

Nu ook erkend Schimmel dealer

Sinds maart dit jaar zijn we erkend dealer van het historierijke pianomerk Schimmel! Met nu al de grootste collectie van Nederland, zodat u echt wat te kiezen heeft. Iedereen die de ziel van een nieuwe Schimmel wil ervaren is van harte uitgenodigd om ze vrijblijvend te komen bespelen.

Een mooie anekdote

Begin jaren 90’ deden wij al een aanvraag voor het prestigieuze pianomerk Schimmel, dat destijds al werd aangeboden in onze regio door een andere dealer. Omdat een dealerschap daarom niet mogelijk was, vroegen wij of we dan wel onderdelen konden bestellen – dat was mogelijk. Ons snedige antwoord was dan ook: “doe ons dan maar drie piano's in onderdelen”. Bijna 30 jaar na dato, zijn wij in maart 2022 alsnog erkend dealer geworden van het beroemde Duitse pianomerk.

Het spel van een Schimmel piano

Speel je op een Schimmel, dan voel je hoe pianospelen echt bedoeld is. De dynamiek, helderheid en kracht betoveren dan ook al decennia pianisten van ieder niveau. Deze creatieve fabrikant die al sinds 1885 exclusieve piano's en vleugels bouwt, past volledig bij het innovatieve DNA van Oostendorp Muziek. Alles lezen over Schimmel piano's? Klik hier.

Schimmel silent systeem

Het inventieve Schimmel zou zijn naam geen eer aan doen als ze niet ook een uitstekende kwaliteit Silent piano zouden hebben ontwikkeld. Het West-Duitse merk dat altijd met de tijd mee is gegaan en zo alle crisissen en oorlogen heeft overleefd, biedt daarom voor elk model de mogelijkheid om te spelen met een hoofdtelefoon.

Onze Schimmel collectie

De toevoeging van Schimmel is weer een mooie stap in ons aanbod in het hogere prijssegment. Inmiddels zijn er al 9 verschillende piano’s en een vleugel bij ons te bespelen en bewonderen - en zeer binnenkort volgen er nog een aantal vleugels! De meeste waarvan persoonlijk door ons zijn geselecteerd bij hun eigen fabriek in Braunschweig.

De Internationale Schimmel piano competitie 2022

Na een succesvolle start in 2021 gaat de internationale Schimmel Piano Competitie voor een tweede ronde! U kunt zich online aanmelden voor de competitie tot 31 mei 2022. Bij het aanmelden moet u een video en een concept programma opsturen. De competitie wordt georganiseerd door de Wilhelm Schimmel Pianofabriek GmbH in Duitsland. De competitie is voor professionele pianisten in een leeftijdscategorie van 18 tot 32 jaar. Naast de kwaliteit van de uitvoering, ligt de focus van de wedstrijd op het concept programma dat door de deelnemer is gekozen en binnen het thema valt. Lees hier alles over de competitie.