Internationale Schimmel Piano Competitie 2022

Internationale Schimmel piano competitie 2022

23 tot 25 september 2022 | Braunschweig

Na een succesvolle start in 2021 gaat de internationale Schimmel Piano Competitie voor een tweede ronde! U kunt zich online aanmelden voor de competitie tot 31 mei 2022. Bij het aanmelden moet u een video en een concept programma opsturen.

De competitie wordt georganiseerd door de Wilhelm Schimmel Pianofabriek GmbH in Duitsland. De competitie is voor professionele pianisten in een leeftijdscategorie van 18 tot 32 jaar. Naast de kwaliteit van de uitvoering, ligt de focus van de wedstrijd op het concept programma dat door de deelnemer is gekozen en binnen het thema valt.

Wanneer en waar?

De publieke competitie ronde is op 23 en 24 september in de Schimmel Concert Hall in Braunschweig

Het publieke concert met de prijswinnaars is op 25 september in het Lessingtheater, Wolfenbüttel of de Schimmel Concert Hall in Braunschweig (de locatie wordt bepaald aan de hand van de huidige coronamaatregelen).

De prijzen

De eerste prijs is €6.000,- Euro
De tweede prijs is €3.000,- Euro
De derde prijs is €1.500,- Euro
De publieke prijs is €500,- Euro

De Schimmel concerttours

Schimmel Piano’s heeft in het verleden meerdere concert tours georganiseerd met geselecteerde artiesten. Alle wedstrijdwinnaars hebben de exclusieve mogelijkheid om op basis van hun uitmuntende prestaties geselecteerd te worden om in samenwerking met Schimmel Piano’s in de komende jaren een concerttournee te mogen doen.

Repertoire

Bij de piano competitie van Schimmel moet de deelnemer een onafhankelijk en zelfgekozen programma opstellen. Dit concept programma moet wel een thema hebben. Dit is kenmerkend voor de competitie. Het resultaat moet een aantrekkelijk concertprogramma zijn met een duidelijke titel die helder maakt wat er in het programma staat zonder enige vorm van toelichting. De muziekstukken moeten ook voor zichzelf spreken. Bij de competitie wordt dus naast de pianistische artistieke kwaliteit ook de aantrekkelijkheid en originaliteit van de ingezonden concertprogramma’s beoordeeld.

Het concept programma heeft zowel verbanden als contrasten en er zitten een aantal pauzes tussen de afzonderlijke stukken. De stukken laten referenties zien van genres en tijdperken. Improvisatie en compositorische interventies zijn toegestaan als het passend is in het concept programma. Schimmel raadt de deelnemer aan om een duik te nemen in de overvloed aan pianoliteratuur!

Wilt u graag meer informatie of wilt u zich graag direct aanmelden voor deze competitie? Dan kunt u deze link volgen.

inschrijven schimmel piano competitie