Roland FP-30X vs. FP-30

Roland heeft onlangs zijn FP-serie geupgrade. Zo is de FP-30 opgevolgd door de FP-30X. U vraagt zich misschien af: wat zijn de verschillen? De belangrijkste vindt u hier:

L/Mono, R line outputs aanwezig!

Sluit gemakkelijk een versterker, PA systeem en meer aan via de nieuwe L/Mono, R line output! Het ontbreken van de juiste line output was een gebrek aan de FP-30. Deze toevoeging aan de FP-30X maakt de stage piano zeker interessanter voor optredende artiesten.

Bluetooth Audio aanwezig!

Naast Bluetooth MIDI op de Roland FP-30 heeft de FP-30X ook Bluetooth Audio. Hiermee streamt u muziek van uw smartapparaat naar de stage piano. U kunt zo muziek via de speakers van de FP-30X luisteren en meespelen met uw favoriete hits.

Nieuwe setting voor speakers

Het geluid uit de speakers van de FP-30 kon wat dof klinken wanneer u de stage piano een tafel had liggen. Dit omdat de speakers naar beneden gericht zijn. Daar heeft Ronald aan gedacht bij de FP-30X door een speciale functie in te bouwen. Deze setting kunt u inschakelen wanneer nodig en het geluid wordt geoptimaliseerd.

Opnemen als .WAV

Op de FP-30 kon je enkel opnames als MIDI opslaan op het interne geheugen of een USB-stick. De FP-30X maakt het nu mogelijk om gemakkelijk een hoge kwalitatieve opname te maken als .WAV en deze op de USB op te slaan.

Hoger polyfonie en meer voices

Wie zich bij de FP-30 zorgen maakte over het verliezen van noten, hoeft dat bij de FP-30X zeker niet te doen. Het polyfonie is gestegen van 128 naar maar liefst 256.

Het aantal voices is met de FP-30X gestegen van 35 naar 46. Naast het toevoegen van nieuwe voices zijn de bestaande voices kwalitatief beter geworden.

Geen styles & nieuwe apps

De ritmes die eerder met de FP-30 beschikbaar waren zijn eruit gehaald.

De app Piano Partner 2 is niet meer toegankelijk met de FP-30X. Daarvoor in de plaats zijn Piano Every Day en Piano Designer gekomen. Hiermee kun je onder andere pianomuziek downloaden en details van het pianogeluid aanpassen.

Meer leren over de Roland FP-30X?

Roland FP-30X

 

En bekijk de video!