U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Korg B2 vs Casio CDP-S100

Korg B2 vs Casio CDP-S100

Korg en Casio zijn twee merken die enkel digitale piano’s produceren en dus geen akoestische instrumenten. De B2 en CDP-S100 zijn twee instap-piano’s, gericht op de beginnende pianospeler.

De Korg B2 is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: de Korg B2, Korg B2N en Korg B2SP. De Korg B2SP is hetzelfde als de Korg B2, maar dan met een mooi meubel eronder. De Korg B2N is een goedkopere versie van de B2 (€60,- verschil), waarbij bezuinigd is op de speakers en het gewogen klavier. De Korg B2 kost ongeveer €380 en dit instrument gaat vergeleken worden met de CDP-S100.

De Casio CDP-S100 is enkel verkrijgbaar in het zwart en is ongeveer €15,- goedkoper dan de Korg B2. Maar wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de twee instrumenten? Dat kunt u lezen op deze pagina!

De overeenkomsten: CDP-S100 vs. B2

Als er gekeken wordt naar de buitenkant van het instrument zijn er veel overeenkomsten te zien. Beide instrumenten beschikken over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Het instrument van Korg is iets dieper, maar gewicht van beide instrumenten is circa 11 kilo.

Het aantal klanken van de instrumenten is redelijk gelijk, de Korg B2 beschikt over 12 sounds en de Casio CDP-S100 over 10. Ook hebben beide instrumenten Reverb en Chorus effecten die kunnen worden toegepast. Het aantal aansluitingen is redelijk hetzelfde van de instrumenten: hoofdtelefoon, USB B, Audio In en één pedaal. Bij beide instrumenten wordt een pedaal erbij geleverd.

De verschillen: B2 vs. CDP-S100

Allereerst zit er een verschil in de polyfonie, dat is het aantal klanken dat een instrument tegelijk kan laten horen. Voor de Casio CDP-S100 is dat 64 en de Korg B2 heeft een polyfonie van 120. Het vermogen van de Korg speakers is ook hoger, met 2x15 Watt tegenover 2x8 Watt van de Casio.

Conclusie: Casio CDP-S100 vs. Korg B2

De Korg B2 komt beter naar voren als er naar de specificaties wordt gekeken. De hogere polyfonie, betere speakers en iets meer sounds maken het een completer instrument. Maar ook de Casio CDP-S100 is een prima instrument om piano op te leren spelen. Bekijk hieronder meer over de beide instrumenten!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg