Casio CDPS100 vs Roland FP10

Casio CDP-S100 vs Roland FP-10

In dit artikel gaan twee compacte beginnerspiano’s vergeleken worden van Casio en Roland. Deze twee merken maken enkel digitale instrumenten en dus geen akoestische piano’s. De Casio CDP-S100 is enkel in het zwart verkrijgbaar. De Roland FP-10 is ook alleen in het zwart beschikbaar. Maar wat zijn de verschillen en wat is voor u de beste keuze? U leest het op deze pagina!


FP-10 vs. CDP-S100: De overeenkomsten

De instrumenten hebben ongeveer dezelfde afmetingen en wegen beide iets meer dan 10 kilo. Het klavier van beide instrumenten telt 88 toetsen, die aanslaggevoelig zijn en een hammer action systeem hebben. Beide instrumenten hebben een hoofdtelefoon-ingang en USB-poort. Bij allebei de piano’s wordt een demperpedaal bijgeleverd.

CDP-S100 vs. FP-10: De verschillen

Er zijn aardig wat verschillen tussen de piano’s, om te beginnen bij het aantal klanken. De Casio heeft tien verschillende sounds, bij de Roland is dit met 15 iets meer. De polyfonie, hoeveel klanken een instrument tegelijk kan laten horen, is bij de Casio 64. Ook dit is bij de FP-10 hoger, namelijk 96. De speakers van de CDP-S100 zijn wel krachtiger dan van de FP-10. De CDP-S100 heeft namelijk een vermogen van 2x8 Watt, waar de FP-10 blijft steken op 2x6 Watt.

Roland FP-10 vs. Casio CDP-S100: Conclusie

De Roland FP-10 heeft ten opzichte van de Casio CDP-S100 iets meer mogelijkheden. Wel zijn de speakers van de Casio CDP-S100 iets krachtiger. Met een hogere prijscategorie is dit verschil wel groter, zo heeft de Roland FP-30X speakers van 2x11 Watt en meer klanken dan deze instrumenten. Hieronder is meer te bekijken over de verschillende piano’s!

AANKOOPTIP: OP MAAT GEMAAKTE STANDAARD VOOR FP-10

Oostendorp Muziek biedt als enige een op maat gemaakte pianostandaard voor de Roland FP-10. Dit maakt niet alleen van uw instrument een mooi meubel, maar geeft ook extra stabiliteit tijdens het spelen.

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg