Casio Celviano GP310 vs Kawai CA79

Casio Celviano GP-310 vs. Kawai CA-79

In dit artikel gaan twee top digitale piano’s met elkaar vergeleken worden. De eerste is van het merk Casio, die de GP-310 piano in samenwerking met Bechstein ontwikkeld heeft. Kawai kan rekenen op hoogwaardige samples van eigen akoestische piano’s en vleugels. De Casio Celviano GP-310 piano is verkrijgbaar in het zwart en wit. De Kawai CA79 is verkrijgbaar in het zwart hoogglans, zwart, wit en bruin. Welke van deze twee piano’s voor u de beste keuze is? Dat kunt u lezen in dit artikel!


Casio GP-310 vs. Kawai CA-79: De overeenkomsten

Beide instrumenten zijn homepiano’s, dit zijn digitale piano’s met een meubel dat wat wegheeft van de akoestische piano’s. Om deze reden lijken de piano’s van de buitenkant veel op elkaar. Beide instrumenten beschikken over een klavier met 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen. De bediening van de piano’s gaat op dezelfde manier, namelijk via het touchscreen scherm links van het klavier. Wat verder hetzelfde is? Beide piano’s hebben een polyfonie van 256, het is mogelijk om twee hoofdtelefoons tegelijk aan te sluiten en er zijn zowel MIDI als Audio opnamefuncties aanwezig.

Kawai CA-79 vs. Casio GP-310: De verschillen

Allereerst zit er een verschil in de klanken van het instrument. Kijkend naar aantallen heeft de Casio GP-310 26 verschillende klanken, de CA-79 heeft er met 66 sounds ruim meer. Casio heeft gebruik gemaakt van Bechstein klanken, zoals de Berlin Grand en Hamburg Grand samples. De Kawai CA-79 beschikt over samples van de Shigeru Kawai EX vleugel, welke ook nog eens is af te stellen op uw wensen. Verder zit er een verschil in het speakersysteem, waar de Kawai 2 speakers met een vermogen van 50 Watt heeft, heeft de Casio 2x30 Watt + 2x 20 Watt.

Conclusie: CA-79 vs. GP-310

Er is op basis van de specificaties niet één instrument die er positief uitspringt. De mogelijkheden en hoogwaardige samples van de Kawai CA-79 zijn erg groot. Maar het verschil in speaker opzet kan ervoor zorgen dat u juist de Casio GP-310 mooier vindt klinken. Bent u benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Kom langs in onze showroom en krijg persoonlijk advies van onze medewerkers!

afspraak plannen

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg