Kawai ES110 vs Casio Privia PXS1000

Kawai ES-110 vs Casio PX-S1000

In dit artikel gaan twee stagepiano’s met elkaar vergeleken worden, van de merken Kawai en Casio. De Kawai ES-110 en Casio PX-S1000 zijn niet alleen in dezelfde prijscategorie, maar kosten op dit moment beide 599,-. De actuele prijs van de instrumenten is onderaan dit artikel te vinden. De twee piano’s zijn verkrijgbaar in het zwart en wit. Benieuwd welke van de twee piano’s de beste keuze is voor u? Lees het op deze pagina!


ES-110 vs PX-S1000: De overeenkomsten

Op de afbeelding lijkt de Casio een stuk breder dan de Kawai, maar in het echt zijn de afmetingen vrijwel gelijk. Ook zijn de twee stagepiano’s erg licht, met beide ongeveer 11,5 kilo. De Casio piano’s hebben een glanzende kleur, waar de Kawai meer mat-zwart is. De instrumenten beschikken over een klavier met 88 Gewogen Graded Hammer en aanslaggevoelige toetsen. Dit is belangrijk bij het leren piano spelen, omdat dit het speelgevoel van een echte akoestische piano nabootst. Verdere overeenkomsten zijn dat beide instrumenten beschikken over Bluetooth en een hoofdtelefoon uitgang. De ES-110 biedt zelfs de mogelijkheid twee hoofdtelefoons tegelijk aan te sluiten.

PX-S1000 vs ES-110: De verschillen

Tussen de instrumenten zitten kleine verschillen, zo heeft de Casio met 2x8 Watt speakers net iets meer vermogen dan de 2x7 Watt van de Kawai. De Kawai ES-110 heeft 19 verschillende klanken, bij de Casio PX-S1000 is dit er eentje minder. Verder zijn er geen noemenswaardige verschillen tussen de piano’s.

Conclusie: Casio PX-S1000 vs Kawai ES-110

Er zijn bij de specificaties weinig verschillen tussen de twee digitale piano’s. De kleine verschillen zijn dat de Kawai ES-110 net iets meer sounds heeft en de Casio PX-S1000 speakers met net iets meer vermogen. Beide piano’s zijn een prima keuze voor de beginnende toetsenist. Benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Maak via onderstaande button een winkelafspraak met één van onze adviseurs!

Maak een gratis winkelafspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg