U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Kawai GX-3 E/P messing vleugel

De Kawai GX-3 is onderdeel van een nieuwe serie van Kawai. Het nieuwe design van de GX-vleugels overtreft alle verwachtingen. Modernste technologie wordt met traditionele ambachtskunst verenigd. Om de unieke Kawai-klank te produceren, wordt een grote verscheidenheid aan houtsoorten uiterst nauwkeurig op kwaliteit en karakter uitgezocht.

Lees verder >
€ 32.680,00
€ 28.950,00
Koichi Kawai

Koichi Kawai

Koichi Kawai werkte al op jonge leeftijd in de werkplaats van Yamaha en deed daar jarenlang ervaring op tot hij in zijn 41ste levensjaar in 1927 besloot om voor zichzelf te beginnen. Binnen een jaar had Kawai zijn eerste vleugel geproduceerd. Kawai had een moeilijke start dankzij een gebrek aan bekwame ambachtslieden en hoogwaardig materiaal. Gedurende de jaren 30 kwam de productie van de grond en produceerde Kawai 1000 piano’s per jaar.

Helaas werd de fabriek in Hamamatsu volledig verwoest in de Tweede Wereldoorlog en werd alles onzeker voor Koichi Kawai. Na jarenlang hard werken herstelde het bedrijf zich gelukkig in 1949 en in 1953 lag de productie alweer op 1500 piano’s per jaar. Daarna is het bedrijf onder de zoon Shigeru Kawai en vervolgens onder kleinzoon Hirotaka Kawai blijven groeien tot de nummer twee in pianoproductie van de wereld.

Lees meer over het merk Kawai

beleef
Kawai GX-3 E/P messing vleugel
Bekijk de video

Meer Informatie

De Kawai GX-3 is onderdeel van een nieuwe serie van Kawai. Het nieuwe design van de GX-vleugels overtreft alle verwachtingen. Modernste technologie wordt met traditionele ambachtskunst verenigd. De kennis en de jarenlange ervaring werden van generatie op generatie doorgegeven en definiëren zo de filosofie van de Japanse vleugelbouw. Het resultaat is een nieuwe lichtheid in de aanslag, die in het bijzonder door de beste pianisten gewaardeerd wordt, en een volle, levendige en zeer expressieve klank, die de creatieve passie van iedere musicus inspireert. Om dit ambitieuze doel te bereiken, werden de toetsen verlengd, hetgeen tot een uitgebalanceerd speelgewicht tussen de witte en zwarte toetsen leidt. Door deze balans heeft de pianist meer expressiemogelijkheden en wordt de speelwijze nog preciezer. 

Uitmuntende klank: gecreërd door hoogwaardige materialen

Om de unieke Kawai-klank te produceren, wordt een grote verscheidenheid aan houtsoorten uiterst nauwkeurig op kwaliteit en karakter uitgezocht. Het hout van de zangbodem en de vleugel als geheel heeft namelijk de grootste invloed op de klank van een vleugel. Daarom worden deze houtsoorten volgens strenge regels en normen door de meest ervaren handwerkers geselecteerd om zowel volle, diepe bastonen als ook briljante, lang doorklinkende tonen in de discant te kunnen bereiken. Naast het sparrenhout met zeer fijne jaarringen voor de zangbodem, worden ook de harde houtsoorten voor de kam en ribben en de materialen van de binnenste kast met de grootste zorgvuldigheid geselecteerd. Eigenschappen van verschillende harde houtsoorten worden gecombineerd en in hybride bouwwijze met elkaar verlijmd. Deze bouwwijze zorgt voor de warmte van de lage tonen en laat de tonen in de discant stralen. Vergeleken met de goedkopere GL-serie van Kawai heeft de GX-serie een helderdere klank en een dynamischer bereik.

Gevoel: oneindig expressief

Om de pianist de oneindige variatie aan expressieve nuanceringen mogelijk te maken, gebruikt Kawai in de GX-serie uitsluitend Premium vleugelhamers. Deze hamers zijn geconstrueerd van hout dat over bijzondere akoestische eigenschappen beschikt. Het hamervilt bestaat uit kwalitatief hoogwaardige wol uit Nieuw-Zeeland en Australië. De Premium vleugelhamers hebben een zacht en zeer fijn oppervlak maar zijn van binnen toch hard en vast. Bovendien beschikken alle hamers over een ondervilt dat de elasticiteit van de hamerconstructie verhoogt. De bijzondere opbouw van de hamerkop maakt het voor de ervaren pianotechnicus mogelijk om zelfs de meest veeleisende intonaties uit te voeren teneinde het potentieel van de klank te optimaliseren.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 334,0 kg
Diepte 188,0 cm
Breedte 152,0 cm
Hoogte 102,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Kawai
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Kawai
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 61,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P040514