Nu €500 extra herfstvoordeel op alle Sebastian Steinwald piano's en vleugels!


Kawai MP7SE vs MP11SE

Kawai MP-7SE vs. MP-11SE

Het Japanse merk Kawai is één van de meest populaire merken als het aankomt op digitale en akoestische piano’s. In dit artikel gaan twee stagepiano’s van het merk vergeleken worden, namelijk de MP-7SE en MP-11SE. De Kawai MP-7SE is enkel uitgebracht in het zwart. De Kawai MP-11SE is ook alleen in het zwart beschikbaar. Bent u benieuwd welke van deze piano’s de beste keuze is voor u? Dat is te lezen in dit artikel!


MP-7SE vs MP-11SE: de overeenkomsten

De piano’s lijken van de buitenkant erg veel op elkaar, de interface en de knoppen zijn namelijk vrijwel identiek. Wat een belangrijke overeenkomst is, is dat beide piano’s niet over ingebouwde speakers beschikken. Het is dus altijd nodig om de piano aan te sluiten op externe speakers of met een hoofdtelefoon op te spelen. Verder is de polyfonie van de piano’s gelijk, namelijk 256. De klanken worden door dezelfde toongenerator opgewekt, namelijk Harmonic Imaging XL. Bij het maken van de samples is gebruik gemaakt van de 88 toetsen sampling techniek.

MP-11SE vs MP-7SE: de verschillen

Het eerste grote verschil tussen de piano’s zit in het klavier. Beide piano’s hebben 88 toetsen die gewogen graded hammer en aanslaggevoelig zijn, maar het klavier is geavanceerder. Dit zorgt voor een realistischer gevoel tijdens het pianospel.

Een ander verschil is dat er bij de MP-11SE een pedaaalunit wordt geleverd, met damper, soft en sostenuto pedaal. De MP-11SE heeft ook een XLR-output, wat zorgt voor schonere en signalen met nog minder ruis. Een verschil dat dan weer in het voordeel is van de MP-7SE is dat deze piano meer verschillende klanken heeft, namelijk 256 tegenover 40.

Conclusie: Kawai MP-11SE vs MP-7SE

Er zitten enkele grote verschillen tussen de piano’s. Voor het beste geluid en meest realistische pianogevoel kunt u het beste bij de Kawai MP-11SE zijn. Aan de andere kant is de prijs-/kwaliteit verhouding van de goedkopere Kawai MP-7SE ook erg aantrekkelijk. Bent u benieuwd hoe de twee piano’s in het echt klinken? Kom langs in de showroom en krijg daar persoonlijk advies van onze medewerkers!

Plan direct een gratis afspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg