Wat is een keyboard?

Keyboards zijn compacte en veelzijdige toetsinstrumenten. U heeft bij een keyboard de beschikking over vele klanken, van piano’s en orgels tot fluiten en saxofoons en hele orkesten. Verder heeft u bij een keyboard de beschikking over automatische, ritmische begeleiding, ook wel styles genoemd. Vaak is een keyboard daarin uitgebreider dan een digitale piano zoals bijvoorbeeld een stage piano.

Een keyboard is anders dan een digitale piano en een synthesizer. Dit komt doordat er bij een keyboard ook nog variatie mogelijk is door de grote hoeveelheid effecten en styles. Daarnaast heeft u bij keyboards ook de beschikking over allerlei klanken variërend van bijvoorbeeld piano en orgels tot verschillende fluiten. Het grootste verschil is echter dat u automatische begeleiding kunt gebruiken, zodat uw muziek klinkt alsof het door een complete band wordt gespeeld.

Keyboards worden vaak gebruikt door muzikanten en toetsenisten die een ruime keuze willen hebben op bijvoorbeeld het gebied van pianogeluiden. Ook worden keyboards vaak gebruikt door eenmansbands, u hebt dan namelijk altijd begeleiding tot uw beschikking. Daarnaast is een keyboard gemakkelijk mee te nemen, hierdoor is het een geliefd instrument bij muzikanten die veel optreden.

Het assortiment van Oostendorp Muziek

Oostendorp Muziek verkoopt allerlei verschillende keyboards van bekende en gerenommeerde merken als Yamaha, Roland, Korg en Casio. Elk van deze merken heeft zijn eigen unieke kenmerken. De vele opties maken het soms moeilijk om te kiezen welk instrument voor u het beste is; onze verkopers begeleiden u met plezier in uw keuze. In de showroom staan ruim 40 modellen speelklaar opgesteld. Deze modellen variëren van instapmodellen tot de echte topmodellen.

Van beginnerskeyboard tot topmodel

We hebben keyboards in iedere prijsklasse en van elk niveau. Van betrekkelijk eenvoudige beginnerskeyboards tot de echte topmodellen zoals de Tyros, Genos en Pa-serie. De goedkope keyboards hebben alleen de basisfuncties, zoals ritmes en effecten. De topmodellen hebben echter alle functies die een professional nodig zal hebben voor zijn spel. De geluiden, ritmes en effecten van de duurdere modellen zijn ook van hogere kwaliteit dan die van de goedkope instapmodellen. Toch bieden deze instapmodellen voldoende functies voor de beginneling en hebben ze ook steeds vaker functies die ook in de topmodellen zitten. Wel is het zo dat de speakers van de topmodellen beter zijn dan die van de instapmodellen.

Yamaha Tyros en Genos

Al sinds de eerste Tyros geeft Oostendorp regelmatig Tyros en (nu ook) Genos workshops en demonstraties. Daarnaast hebben we ook al jaren een Tyros forum waarop keyboardliefhebbers elkaar kunnen vinden en vragen kunnen stellen aan elkaar en aan onze specialisten. Oostendorp Muziek heeft al met al heel veel kennis opgebouwd op het gebied van de Tyros en Genos en kan u helpen met uw vragen.


Keyboards

Oostendorp Muziek verkoopt allerlei verschillende keyboards van bekende en gerenommeerde merken als Yamaha, Roland, Korg en Casio. Elk van deze merken heeft zijn eigen unieke kenmerken. De vele opties maken het soms moeilijk om te kiezen welk instrument voor u het beste is; onze verkopers begeleiden u met plezier in uw keuze.

Lees meer

Ad & Thomas

Adviseurs keyboards

Neem contact op

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren op