Garantie en Retour

Retourneren

Een product dat u op afstand bij ons heeft gekocht kunt u binnen 14 dagen retourneren, dit valt onder het herroepingsrecht. U kunt uw product retour zenden via de post, of het zelf langsbrengen. De verzendkosten zijn in de meeste gevallen voor uw eigen rekening. Meer informatie over de eventuele kosten voor het retourneren vindt u hier. Belangrijk om te weten is dat u zélf verantwoordelijk bent voor uw product als het bij een retourzending onverhoopt kwijt raakt of beschadigd raakt. Vraag daarom, als het mogelijk is, een Track & Trace-code aan.

Download hier het retourformulier


Herroepingsrecht

Wanneer u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht, dient u het RMA-formulier in te vullen. Dit formulier moet u samen met de originele factuur bij het product voegen dat u wilt retourneren. Het product dat u terugstuurt moet in volledige nieuwstaat verkeren en gedegen verpakt zijn. U kunt uw product retourneren naar dit adres:

Oostendorp Muziek
T.a.v. Afdeling Retourservice
Veluwelaan 2C
8091 ER Wezep


Retourvoorwaarden

Een product dat retour wordt gezonden moet aan onderstaande voorwaarden voldoen om het aankoopbedrag en/of verzendkosten teruggestort te krijgen.

  • Het product is onbeschadigd, schoon en in oorspronkelijk staat
  • Het product is compleet (incl. adapter, factuur of garantiebewijs, handleiding, kabels etc.)
  • Meegeleverd montagemateriaal is origineel en compleet
  • In de originele verpakking, deze moet zo min mogelijk beschadigd en schoon zijn

Wanneer u een product naar ons retour stuurt, kunt u een alternatief product van een gelijkwaardige prijs aanschaffen. U kunt er ook voor kiezen uw geld teruggestort te krijgen. Op het moment dat het teruggestuurde product niet aan de voorwaarden voldoet kan Oostendorp Muziek een waardevermindering in rekening brengen. Meer informatie hierover staat in de algemene voorwaarden.


Artikel beschadigd ontvangen?

Als u een artikel beschadigd of defect heeft ontvangen, neem dan meteen contact met ons op. U ontvangt dan zo snel mogelijk een nieuw artikel. Wij kunnen u in de tussenliggende periode geen vervangend exemplaar aanbieden.


Kosten voor het retourneren

Bij retournering krijgt u in de meeste gevallen alleen het aankoopbedrag teruggestort, de verzendkosten voor het retourneren krijgt u niet terug. Wanneer de fout bij ons ligt, storten wij natuurlijk ook de verzendkosten terug.

De terugstorttermijn van het aankoopbedrag gaat in op het moment dat u uw retourzending heeft aangeboden bij PostNL of een andere vervoermaatschappij. Het volledige aankoopbedrag, wordt zo spoedig mogelijk binnen de wettelijke termijn van 14 dagen terugbetaald.


Wettelijke en aanvullende garantie

Oostendorp Muziek biedt u vaak extra garantie bovenop de fabrieksgarantie. De totale garantieperiode van fabrieksgarantie plus aanvullende garantie van Oostendorp staat bij elk product vermeld op de productpagina. De totale garantie van nieuwe producten wordt door Oostendorp Muziek standaard aangevuld tot 3 jaar, tenzij anders aangegeven. Op akoestische piano’s en vleugels krijgt u bijvoorbeeld in totaal 5 jaar garantie. Wanneer de prijs van een akoestische piano of vleugel boven een bepaald bedrag uitkomt, krijgt u maar liefst 10 jaar garantie. Op tweedehands digitale producten is de garantie standaard 1 jaar, tenzij anders aangegeven. De garantie die Oostendorp biedt is persoonlijk en bij verkoop binnen de garantieperiode dus niet overdraagbaar.