Kawai ES110 vs Korg D1

Korg D1 vs Kawai ES-110

In dit artikel gaan twee stagepiano’s vergeleken worden van de merken Korg en Kawai. Korg is echt gericht op digitale instrumenten, waar Kawai naast de digitale piano’s ook akoestische instrumenten produceert. De Kawai ES110 is verkrijgbaar in het zwart en wit. De Korg D1 is er enkel in het zwart. Benieuwd welke van deze twee piano’s het meest past bij uw wensen? Lees in dit artikel ons advies!

ES-110 vs D1: De overeenkomsten

Van de buitenkant lijken de instrumenten veel op elkaar, de piano’s hebben dezelfde afmeting en wegen 12 en 16 kilo. Op de foto staat er geen lessenaar op de piano van Kawai, deze wordt wel degelijk meegeleverd. Ook is er bij beide instrumenten een sustainpedaal inbegrepen. Het klavier van de piano’s beschikt over dezelfde eigenschappen: 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen. Dit is essentieel voor een digitale piano, omdat dit zo goed mogelijk het speelgevoel van een akoestische piano nabootst.

D1 vs ES-110: De verschillen

Het grootste verschil is te vinden bij de speakers: waar de ES-110 2x7 Watt speakers heeft, heeft de Korg D1 helemaal geen ingebouwde speakers. Het is dus nodig speakers aan te sluiten of met een koptelefoon op te spelen. Andere verschillen: de Korg D1 heeft 30 verschillende sounds, waar de ES-110 blijft steken op 19 sounds. Wel is de polyfonie van de ES-110 hoger, 192 tegenover 120 van de D1. Als laatste verschil beschikt de ES-110 over Bluetooth, dat heeft de Korg D1 piano niet.

Conclusie: Kawai ES-110 vs. D1

Een groot minpunt aan de Korg D1 is dat er geen ingebouwd speakers zijn. Voor mensen die veel optreden of met hoofdtelefoon spelen is dit geen probleem, maar het kan voor veel mensen onhandig zijn. De Kawai ES-110 beschikt hier wel over en nog over andere leuke extra’s, wat het voor veel mensen de logischere keuze maakt. Wilt u meer lezen over de twee stagepiano’s? Klik op de afbeeldingen hieronder en bekijk meer!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg