Grotrian Steinweg piano

Grotrian Steinweg piano

Het pianomerk Grotrian Steinweg heeft een rijke historie die al in 1835 begon met de oprichting van een kleinschalig pianobouwbedrijfje door Heinrich Steinweg. Zelf vertrok Heinrich in 1850 naar Amerika om daar zijn vak uit te oefenen waar hij later uitgroeide tot Steinway & Sons, tot op de dag van vandaag een van de voornaamste pianofabrikanten van Amerika. 

Zoon Theodor zette het bedrijf in Braunschweig voort en nam bevriende pianobouwer Friedrich Grotrian op in het bedrijf; het ontstaan van de naam Grotrian Steinweg. Het bedrijf is generaties lang van vader op zoon doorgegeven waarbij de belangrijkste boodschap van Friedrich Grotrian was "Bouw goede piano's jongens, dan komt de rest vanzelf." Na de Eerste Wereldoorlog had de fabriek een jaarproductie van maar liefst 1600 instrumenten. Grotrian-Steinweg was hofleverancier van ruim 30 konings- en vorstenhuizen.

Tot 1919 gebruikte het bedrijf de naam Steinweg, maar na conflicten met Steinway & Sons is besloten de naam te veranderen in Grotrian Steinweg om verwarring te voorkomen.

De huidige status van Grotrian Steinweg

Ook nu nog staat Grotrian Steinweg stevig met twee benen in de pianomarkt. De jaarproductie van het bedrijf bedraagt 500 piano's en 120 vleugels. Van die 120 vleugels zijn er 20 concertvleugels, welke ruim 8 maanden productietijd innemen. Grotrian Steinweg heeft al zeer gewaardeerde innovaties op hun naam staan zoals het sterrast aan de achterkant van een piano.

In 2017 lanceerde het bedrijf een nieuw merk, genaamd Wilhelm Grotrian. Dit merk is meer gericht op het laag-segment akoestische piano's. Wilhelm Grotrian piano's worden geproduceerd in China door Parsons Music Group, maar zijn ontworpen door Grotrian Steinweg.

Steinweg piano

Tweedehands Grotrian Steinweg piano

In de showroom van Oostendorp Muziek is een wisselend aanbod aan tweedehands Steinweg piano’s. Deze piano’s zijn altijd gecontroleerd en waar nodig gereviseerd door onze eigen Technische Dienst. Bent u benieuwd naar het huidige aanbod Tweedehands piano’s? Bekijk het via onderstaande button!

Tweedehands Grotrian Steinweg

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg