Hammond orgel

Hammond orgel

Hammond is één van de meest bekende merken als het aankomt op orgels. De bekende orgelsound van Hammond bestaat al sinds de oprichting in 1935. De termen waarmee het bedrijf de klank omschrijft: majestueus, suggestief, onmiskenbaar en tijdloos. De onvervalste klank van de Hammond orgels zijn tot op heden nog erg populair. Het bijzondere aan Hammond orgels is dat het geluid bij vrijwel elk muziekgenre past.

Hammond heeft eigenlijk twee soorten orgels te bieden: portable orgels en de klassieke orgels. De klassieke orgels hebben meer de omvang van een orgel zoals we gewend zijn, waar de portable orgels veel compacter zijn. Bent u van plan een Hammond orgel te kopen? Lees op deze pagina meer over de verschillende Hammond orgels.


Hammond portable orgel

Hammond maakt al lange tijd de zogenaamde portable orgels / keyboards. Deze orgels zijn met het lichte gewicht en compacte formaat ideaal om te verplaatsen voor bijvoorbeeld optredens. Enkele populaire portable orgels: Hammond XK-5, Hammond XK-1C en de Hammond SK-PRO. De Hammond XK-5 is de meest luxe van de drie en bevat een erg realistische simulatie van de populaire Hammond B3 klassieke orgel. De Hammond SK-PRO is een kruising tussen een orgel en keyboard, met naast de klassieke orgelklanken ook vleugels en synths. De Hammond XK-1C lijkt op de orgels uit de SK-serie, maar bevat enkel orgelklanken.

Hammond klassieke orgels

De klassieke orgels zijn waar het allemaal begon voor Hammond, het meest bekende instrument hiervan is de B3. Dit elektromechanisch orgel is ontworpen door Laurens Hammond in de jaren 30.

Tweedehands Hammond orgels

Bent u op zoek naar een Hammond orgel tweedehands? Wij hebben een wisselend aanbod aan tweedehands Hammond orgels. Dit kunnen zowel de portable orgels als klassieke orgels zijn. Tweedehands instrumenten worden altijd grondig nagelopen en waar nodig gerepareerd. Zo heeft u dezelfde zekerheid als bij het kopen van een nieuw orgel.

Hammond orgel kopen bij Oostendorp Muziek

Bij Oostendorp Muziek zijn de drie genoemde portable orgels te vinden op de website en vaak ook in onze showroom. Daarnaast is er ook een wisselend aanbod tweedehands Hammond orgels te koop. Benieuwd welke orgels wij op dit moment te bieden hebben? Bekijk ze hieronder of maak een afspraak in onze showroom!

Winkelafspraak Hammond orgel

Gerelateerde teksten:

Viscount orgel

Content orgel

Johannus orgel

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg