U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Roland FP serie

Roland FP-serie

Het Japanse merk Roland bestaat al sinds 1972 en ongeveer 19 jaar later werd het eerste instrument in de FP-lijn uitgebracht. De Roland FP-serie is één van de meest bekende stagepiano series, alleen al van de Roland FP-30 zijn wereldwijd meer dan 150.000 exemplaren verkocht.  De huidige FP-serie bestaat uit 4 verschillende instrumenten: Roland FP-10, Roland FP-30X, Roland FP-60X en Roland FP-90X.


Geschiedenis Roland FP-serie: FP-4, FP-8, FP-50 en FP-80

In 1991 kwam het eerste instrument in de FP-serie uit, de Roland FP-8. Dit instrument had meteen het grote voordeel wat de huidige instrumenten nog steeds hebben: een draagbaar instrument met goede prestaties. Instrumenten die volgden waren onder andere: Roland FP-4F, Roland FP-7F, Roland FP-50 en de Roland FP-80.

Deze instrumenten werden opgevolgd voor vier instrumenten, de FP-10, FP-30, FP-60 en FP-90. Deze piano’s vallen alle 4 in een verschillende prijsklasse. De FP-10 is een instapmodel piano en de FP-90 is het topmodel van het merk. De FP-30 was het meest populaire instrument van de vier, wat vooral kwam door de ongekende prijs-kwaliteitverhouding.

Van Roland FP naar Roland FP-X

Begin 2021 zijn drie van de FP instrumenten vernieuwd en kregen ze de naam FP-X. De instrumenten kregen alle drie bluetooth en het aantal mogelijkheden werd vergroot, zoals het opnemen als .WAV bestand. Bij de FP-30X is de polyfonie toegenomen van 128 naar maar liefst 256 en het aantal voices zijn er elf meer dan bij de voorganger.

Roland FP piano’s bij Oostendorp Muziek

De volledige Roland FP-serie staat in de winkel in Wezep en op deze webshop (zie hieronder). Naast de instrumenten hebben wij ook enkele accessoires, zoals speciaal voor de FP-10 en FP-30 gemaakte standaarden. Hierdoor kunt u eenvoudig van dit draagbare instrument een homepiano maken. Wilt u alle instrumenten zelf beleven? Maak dan via onderstaande button een showroomafspraak!

Plan hier een gratis afspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg