U bent van harte welkom: het liefst op afspraak | Hemelvaartsdag geopend 11.00 - 17.00

Roland synthesizer

Roland synthesizer

Het merk Roland is opgericht in 1972 en sinds die jaren produceert Roland al synthesizers. Dit zijn zowel de analoge synthesizers als de nieuwere digitale synths. Roland heeft bekende series als Roland Fantom, Roland Juno en Roland Jupiter.

Roland synthesizers


Roland synth series

Roland Jupiter

De Roland Jupiter kan gerust een iconische serie genoemd worden, met de release van de eerste Jupiter-4 al in 1978. De huidige Jupiter serie bestaat uit de Roland Jupiter X en Roland Jupiter XM. Het grote verschil is het aantal toetsen, de Roland Jupiter XM heeft 37 toetsen en weegt minder dan 4,5kg. De Roland Jupiter X heeft 61 semi-gewogen toetsen.

Roland Fantom

De nieuwe Roland Fantom-lijn bestaat uit de Fantom 6, Fantom 7 en Fantom 8. De Fantom 8 is de meest uitgebreide, met als enige 88 gewogen toetsen. De Roland Fantom serie staat bekend om de krachtige hardware, het prachtige design en het grote gebruiksgemak.

Roland Juno

Al in 1982 werd de eerste Roland Juno synthesizer uitgebracht. De huidige Juno-DS synths zijn uitermate geschikt voor optredens, met dank aan de compacte afmetingen. De versie met 61 toetsen heeft zelfs de mogelijkheid om op batterijen te werken. De versie Juno-DS met 88 toetsen beschikt zelfs over een volledig gewogen klavier.

Roland FA

De Roland FA serie bestaat uit de FA-06, FA-07 en FA-08. Deze workstations hebben alle drie meer dan 2000 geluiden van topkwaliteit. Het verschil tussen de verschillende modellen is heel simpel: het aantal toetsen. De FA-06 heeft 61 toetsen, de FA-07 76 toetsen en de FA-08 beschikt over 88 toetsen!

Roland JD

De Roland JD serie is een unieke samenkomst van zowel een digitale als analoge sound engine. De Roland JD-Xa heeft 49 toetsen en weegt in totaal 6,5 kilo.

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg